Popularni holivudski glumac je službeno postao katolik

Popularni holivudski glumac Shia LaBeouf, koji je glumio u brojnim akcijskim filmskim hitovima, službeno je postao katolik.

37-godišnjak koji tvrdi da je bio agnostik prije nego što je pronašao Boga, potvrđeno je na Silvestrovo na bogoslužju u župi Old Mission Santa Inés u Solvangu u Kaliforniji, kapucinskoj župi gdje je prvi put otišao vježbati za svoju ulogu franjevačkog fratra u filmu o “Padre Piju”.

U prošlogodišnjem intervjuu LaBeouf je otkrio da ga je portret Padre Pija doveo do ljubavi prema katoličkoj vjeri.

Padre Pio bio je svetac iz 20. stoljeća poznat po svom radu sa siromašnima i velikoj poniznosti. Katolici mu pripisuju mnoga čuda i za života i nakon smrti.

Prošle godine nakon što je završio film, LaBeouf je rekao da je počeo pohađati tjednu katehezu i da će biti krizman sedam mjeseci kasnije.

Snimka zaslona: YouTube

Glumac Shia LaBoeuf krizman je u katoličkoj crkvi u Kaliforniji

Objavljujući vijest o njegovoj krizmi na društvenim mrežama, zapadnoamerička provincija kapucina je rekla:

“Oduševljeni smo što možemo podijeliti s vama da je naš dragi prijatelj Shia LaBeouf proteklog vikenda u potpunosti ušao u Crkvu po sakramentu krizme! Franjevci kapucini presretni su što mu mogu poželjeti dobrodošlicu u stado i svjedočiti njegovoj dubokoj predanosti njegovom putu vjere.”

U objavi se dalje navodi da je glumac “krenuo na duboko duhovno putovanje koje ga je dovelo do prihvaćanja učenja Katoličke crkve. Njegova odluka da u potpunosti uđe u Crkvu dokaz je njegove iskrene želje da raste u svom odnosu s Bogom.”

Foto: Zapadnoamerička provincija kapucina

„Kao franjevci kapucini, vjerujemo u transformativnu snagu vjere i nevjerojatan utjecaj koji ona može imati na nečiji život. Ponizni smo i zahvalni što hodamo uz Shiu dok poduzima ovaj važan korak na svom duhovnom putu.

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju ove značajne prigode i da zadržite Shia LaBeoufa u svojim molitvama dok nastavlja produbljivati ​​svoju vjeru i tražiti Božje vodstvo u svom životu.”

Glumca je krizmao biskup Robert Barron i njegov sponzor krizme, brat Alexander Rodriguez, a njegova želja je da u budućnosti postane đakon.

Shia LaBeouf proslavio se kao glumac u filmovima kao što su “Transformers”, “Fury” i “Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje”, ali također je izazivao kontroverze i više puta je bio u problemima sa zakonom. Trenutno je suočen s tužbom svoje bivše djevojke koja ga je optužila za fizičko zlostavljanje. Suđenje je privremeno zakazano za listopad 2024.

NAJNOVIJE!