Mlada atletičarka ostavila potresnu poruku na Instagramu, a dva tjedna kasnije oduzela si je život

Tužna vijest stiže iz Švedske gdje je mlada osvajačica brončane medalje sa Svjetskog prvenstva Emilia Brangefalt preminula u 21. godini života.

Nastupila je u disciplini “ShortTrail” na Svjetskom prvenstvu 2022. u Tajlandu, a ove godine u Australiji osvojila je peto mjesto.

No, njezino se zdravlje posljednjih mjeseci drastično pogoršalo, o čemu je nedavno progovorila. Tijekom posljednjih mjeseci Emilia se osjećala jako loše, fizički i psihički. Imala je dobru podršku najbližih, no 13. studenoga ipak si je oduzela život.

U objavi na svom Instagram profilu od 4. studenoga Emilia je otkrila probleme s kojima se nosila. ‘Prošlo je dosta vremena otkako sam ovdje išta objavio. I to zato što se od kraja srpnja moje tijelo ugasilo. Nisam mogla ništa trenirati zbog izuzetno visokog broja otkucaja srca (120-150 otkucaja) u mirovanju”, napisala je.

“Moje tijelo je pod velikim stresom unatoč ljubavi koju sam mu pružila posljednjih mjeseci. Jako sam tužna jer mi trčanje i treninzi puno znače. Možda se jednog dana vratim. Ili neću. Nadam se da će se moje tijelo oporaviti od ovoga”, poručila je Emilia.

Od nje su se oprostili u Švedskoj, a jedna od onih koja je poslala snažnu poruku je bivša osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva Kaysa Bergqvist.

“To je tako duboko tragično. Teško mi je pronaći riječi. Emiliu nisam osobno poznavala, ali znam da je bila jako draga osoba, napredna, šarmantna i talentirana djevojka, pred kojom je bio cijeli život. U ime švedske atletike, s dubokim žaljenjem upućujem najtoplije misli ljudima koji su bili najbliži Emiliji”, rekla je Bergqvist.

Od nje se oprostio i njezin klub.

“Ožalošćeni smo i šaljemo svu našu ljubav i snagu Emilijinoj obitelji”, stoji u priopćenju Atletskog kluba Westeros.

NAJNOVIJE!