NaslovnicaVijestiMladi izbjeglica iz Ukrajine žrtvovao život kako bi spasio obitelj koja se...

Mladi izbjeglica iz Ukrajine žrtvovao život kako bi spasio obitelj koja se utapala u moru

Mladi izbjeglica iz Ukrajine je žrtvovao svoj život kako bi spasio tri člana američke obitelji koja se utapala u oceanu.

Prema svjedocima, 19-godišnji Ukrajinac nije oklijevao kada je prošli tjedan skočio u uzburkane oceanske valove kako bi pomogao spasiti tri plivača u nevolji. Nažalost, izgubio je život nakon što im je pomogao da dođu do obale.

WFOX-TV izvještava da se Mykailo Myroshnychenko kojeg su prijatelji zvali “Michael” nedavno preselio u Jacksonville na Floridi.

Svjedoci su rekli da je pokušavao pomoći ocu i njegovo dvoje djece da se vrate na obalu nakon što ih je trojac zahvatio val nedaleko od plaže Neptune.

Nakon što je pomogao Ericu Politeu i njegovoj djeci da dođu do obale, Myroshnychenko je nestao ispod valova. Policajci su njegovo tijelo pronašli sljedeći dan, prenosi list.

Polite je govorio na komemoraciji za Myroshnychenko u ponedjeljak, rekavši da su tinejdžera neki nazvali “herojem”, ali postoji još bolja riječ koja ga opisuje.

“Anđeli hodaju među nama”

“Moja djeca ga zovu {Michael} herojem, ali vjerujem da koriste krivu riječ”, rekao je Polite. – Mama mi je rekla da anđeli hodaju među nama.

“Hvala vam što si mi spasio djecu”, rekao je otac.

“Jako je teško kada izgubite bliskog prijatelja”, rekao je Besdruško, rekavši da je ponosan na svog prijatelja jer je riskirao svoj život za druge.

“Znam da je on s Bogom i puno mu je bolje da mu je tamo”, rekao je Besdruško.

Myroshnychenko se preselio u Jacksonville sa svoja tri brata prije samo nekoliko tjedana kako bi pobjegao od rata u Ukrajini. Njegovi su roditelji još uvijek u Norveškoj, rekao je drugi prijatelj Andre Kutsiy.

Kutsiy je rekao da je Michael bio vrlo aktivan u svojoj vjeri i da je jednostavno “takav tip” koji bi pokušao pomoći drugima. Ipak, priznao je, Michael nije bio najbolji plivač.

Postavljena je GoFundMe stranica kako bi se pomoglo Myroshnychenkovoj obitelji da plati troškove njegovog pogreba i kako bi im pomogla pri njihovom preseljenju u SAD.

Prema obiteljskom prijatelju koji je postavio stranicu: “Misha je jako volio Boga. Uvijek je bio simpatična osoba i aktivan u crkvi. Nikada nije izostajao s bogoslužja, a ponedjeljkom je išao na molitvu.”

Od 13. lipnja, prikupljeno je 38.110 dolara od ciljanih 50.000 dolara. Obiteljski prijatelj također je zatražio molitve za Myroshnychenkovu obitelj.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare