“To je govor mržnje”: Muzej uklonio sve stvari autorice Harry Pottera jer je izjavila da postoje samo dva spola

Muzej pop kulture u Seattleu izbrisao je sve reference na slavnu autoricu “Harryja Pottera” J.K. Rowling zbog “razdornih i punih mržnje” pogleda.

Rowling, 58, predmet je ljevičarskog prijezira od ljeta 2020., kada je izjavila – poput slavnog evolucijskog biologa Richarda Dawkinsa – da postoje samo dva spola, muški i ženski.

Voditelj projekta Muzeja pop kulture Chris Moore, koji je transrodan, prethodno je u postu na blogu objasnio odluku da se Rowling eliminira iz muzejskog postava.

“U svijetu ‘Harryja Pottera’ postoji određeni hladan, bešćutan entitet koji guta radost i, ovaj put, to zapravo nije Dementor”, napisao je menadžer u objavi od 26. svibnja.

“Voljeli bismo pristati na internetsku teoriju da su te knjige zapravo napisane bez autora, ali ta osoba je previše glasna sa svojim super mržnjom i podjelama da bi se zanemarila.”

Kustosi su uklonili sve njezin artefakte

Moore je nastavio: “Za sada su kustosi odlučili ukloniti sve njezine artefakte iz ove galerije kako bi smanjili njezin utjecaj. To nije savršeno rješenje, ali to je ono što smo uspjeli učiniti u kratkom roku dok smo određivali dugoročne prakse.”

Prema Daily Mailu, muzej u Seattleu zadržao je reference na “Harryja Pottera”, ali je uklonio sve što bi moglo sugerirati da je njegova autorica Rowling.

Reakcija protiv Rowling započela je kada je u lipnju 2020. tweetala da “nije govor mržnje govoriti istinu” o biološkoj stvarnosti muško-ženske spolne binarnosti. U to je vrijeme napisala: “Brisanje koncepta spola mnogima uklanja mogućnost da smisleno razgovaraju o svojim životima.”

Spisateljica romana britanskog podrijetla kasnije je progovorila protiv kontradiktornosti ljevičarske misli, odnosno onih koji tvrde da postoji nebrojeno mnogo spolova, dok istovremeno sugeriraju da se pojedinac može roditi u jednom od dva spola.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!