Nakon prosvjeda katolika, bogohulna reklama za čips u Italiji je povučena

Talijansko udruženje radijskih i televizijskih slušatelja (Associazione Italiana Ascoltatori Radio e Televisione, AIART) pozvalo je u ponedjeljak na hitnu obustavu reklame talijanske tvrtke Amica Chips, reklame koja vrijeđa vjerske osjećaje milijuna katolika.

AIART na svojoj web stranici kaže da je njegova misija “nadahnuta katoličkim načelima”.

U reklami časna sestra prije mise umjesto euharistijskih hostija puni ciborij čipsom od krumpira, nakon čega svećenik za vrijeme svete pričesti časnoj sestri dijeli jedan čips.

Dok su pričesnici vidno iznenađeni otkrivši čips umjesto hostije, časna sestra nezabrinuto promatra dok jede iz vrećice čipsa.

U nastavku pogledajte spornu reklamu.

 

Reklama je pokazala “nedostatak poštovanja i kreativnosti”, rekao je AIART ovaj tjedan. AIART je u utorak na svojoj web stranici objavio da je Institut za samodisciplinu oglašavanja, talijansko privatno tijelo za standarde oglašavanja, “podržao našu žalbu za trenutnom obustavom reklame”.

Povjerenstvo Instituta “naložilo je uključenim stranama da odustanu od emitiranja takve kampanje”, izvijestio je AIART, pri čemu je povjerenstvo citiralo propise da reklame “ne smiju vrijeđati moralna, građanska i vjerska uvjerenja”.

Giovanni Baggio, predsjednik AIART-a, rekao je u priopćenju od utorka da grupa “​​potiče kreativce da više poštuju kulturne i vjerske identitete i da rade na reklamama koje su inkluzivne i privlače sve korisnike na način koji pazi da ne stvori nelagodu i neodobravanje.”

“Radimo zajedno za civilizaciju koja treba rasti u poštivanju kulturnih i vjerskih identiteta”, rekao je Baggio.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!