NaslovnicaVijestiNapadač na djecu u Francuskoj vikao "u ime Isusa Krista"

Napadač na djecu u Francuskoj vikao “u ime Isusa Krista”

Postoje medijski izvještaji da je napadač koji je izbo djecu nožem u Francuskoj vikao “u ime Isusa Krista” tijekom napada u kojem je nekoliko djece teško ozlijeđeno.

Francuska premijerka Élisabeth Borne potvrdila je da je muškarac sirijski državljanin koji je u Švedskoj imao status izbjeglice.

Napad se dogodio na igralištu uz jezero u Annecyju u četvrtak ujutro.

Četvero male djece, od kojih je jedna britanska djevojčica, izbodeno je u napadu i liječe se u bolnici zbog ozljeda opasnih po život.

Dvoje djece su Francuzi, dok je treće Nizozemac. Svi su stari između 22 mjeseca i tri godine.

U napadu su ozlijeđene i dvije odrasle osobe. Jedno od djece više je puta izbodeno u kolicima.

Zabilježeno je da je muškarac dva puta povikao “u ime Isusa Krista” tijekom divljanja, javlja BBC. Daily Mail izvještava da je prije napada viđen kako drži ogrlicu s raspelom.

Katolički nadbiskup Annecyja Yves Le Saux rekao je da će se misa za žrtve i njihove obitelji održati u petak u katedrali u Annecyju.

Rekao je: “Ova tragedija postavlja pitanja o nasilju koje se provlači kroz naše društvo i tjera nas da radimo još jače, zajedno, u borbi protiv njega.”

Osumnjičenik je navodno ušao u Francusku legalno, ali mu je zemlja prije četiri dana odbila zahtjev za azil.

Vlasti su rekle da trenutno ne postoji teroristički motiv za napad, a gđa Borne je rekla da osumnjičenik nije imao kriminalnu ili psihijatrijsku prošlost.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare