NaslovnicaVijestiSvijetNASA: Nema dokaza o vanzemaljskim posjetima na Zemlji

NASA: Nema dokaza o vanzemaljskim posjetima na Zemlji

NASA je jučer objavila vijest, odnosno konačno izvješće, kako nema dokaza o vanzemaljskim posjetima na planeti Zemlji. 

NASA-in tim od 16 stručnjaka zaključio je da neidentificirani anomalni fenomeni (UAP), koji se obično nazivaju NLO-i, nemaju “izvanzemaljsku” prirodu. Međutim, skupina je naglasila potrebu za boljim podacima za razumijevanje susreta koji prkose objašnjenju, piše CBN News.

Prošle je godine NASA osnovala ovu skupinu kako bi istražila načine na koje agencija može povećati svoj doprinos razumijevanju ovih objekata, o kojima često izvještavaju vojni i komercijalni piloti.

U ažuriranoj izjavi, NASA je objavila imenovanje Marka McInerneya za direktora istraživanja UAP-a kako bi se centralizirale komunikacije, resursi i analitičke sposobnosti za procjenu budućih susreta s UAP-om.

Službeno poznata kao Neovisna studija neidentificiranih anomalnih pojava, grupa je izdala svoje konačno izvješće od 36 stranica s preporukama o tome kako NASA može iskoristiti svoju znanstvenu ekspertizu da doprinese vladinim istragama ovih objekata.

VIDI OVO: Spominje li Biblija vanzemaljce?

Nema dokaza o vanzemaljskim posjetima

Ključni zaključak studije je potreba za daljnjim učenjem, prema NASA-inom administratoru Billu Nelsonu. Izvješće naglašava nepostojanje dokaza koji povezuju UAP s izvanzemaljskim podrijetlom, istovremeno priznajući potrebu za nastavkom istraživanja kako bi se identificirali ti fenomeni.

Izvješće se usredotočuje na poticanje NASA-e da pridonese sveobuhvatnom, vladinom pristupu za prikupljanje budućih UAP podataka. Svedomenski ured za rješavanje anomalija Ministarstva obrane prednjači u prikupljanju i istraživanju UAP izvješća vojnih pilota.

Izvješće naglašava potrebu za naprednim metodama prikupljanja podataka, poboljšanim tehnikama analize, okvirom sustavnog izvješćivanja i smanjenjem stigme prijavljivanja kako bi se razumio mali podskup UAP susreta koji se ne mogu odmah identificirati.

Iako NASA-ini sateliti možda neće otkriti UAP-ove, mogu ispitati lokalne uvjete na zemlji, oceanu i atmosferi kako bi pružili vrijedne uvide. Izvješće naglašava važnost iskorištavanja NASA-inih sredstava i stručnosti unutar sveobuhvatne strategije prikupljanja podataka.

Zaključno, studijska grupa zalaže se za prikupljanje podataka iz mnoštva, uključujući jasnije fotografije i videozapise, te potiče sudjelovanje javnosti putem aplikacija temeljenih na pametnim telefonima kako bi se poboljšalo razumijevanje susreta s UAP-om.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare