Nastavniku matematike zabranjeno poučavanje jer nije dobro oslovio transrodnu učenicu

Kršćanskom nastavniku matematike zabranjeno je poučavanje nakon što je odbio upotrijebiti željenu zamjenicu transrodnu učenicu.

Joshua Sutcliffe (33) planira se žaliti na odluku Agencije za regulaciju nastave (TRA). Ako se potvrdi, zabrana se ne može preispitivati ​​još dvije godine.

Rekao je da je “shrvan” presudom.

“Na temelju ove presude, svaki učitelj je u opasnosti ako dijeli svoja uvjerenja i poglede u učionici. Da je učitelj pokazao ili preporučio video s liberalne YouTube platforme, bi li bio tretiran kao ja?”, rekao je.

Nastavnik odbija ići protiv svoje savjesti

“Vjerujem da je afirmacija djece koja su u rodnoj nevolji u razredu psihički štetna za njih. Odbijam ići protiv svoje savjesti i nanijeti štetu djetetu i ne mogu se ispričati za to.”

Otpušten je s mjesta nastavnika zbog grubog nedoličnog ponašanja 2017. nakon što je navodno krivo oslovio biološki učenicu svoje škole koja se identificirala kao dječak.

Gospodin Sutcliffe je zatim preuzeo mjesto nastavnika u drugoj školi, ali je dao ostavku 2019. nakon oštre reakcije zbog videa objavljenog na njegovom osobnom YouTube kanalu u kojem iznosi svoje stavove o islamu.

Proglašen je krivim za “neprofesionalno ponašanje”

Sedmodnevno saslušanje povjerenstva za profesionalno ponašanje kulminiralo je odlukom da mu se na neodređeno vrijeme zabrani poučavanje nakon što je proglašen krivim za “neprofesionalno ponašanje”.

“S obzirom na dokaze učenika da gospodin Sutcliffe nije upotrijebio zamjenicu učenika A u raznim prilikama, te vlastito priznanje gospodina Sutcliffea da nije upotrijebio zamjenicu učenika A u jednoj prilici, vijeće je zaključilo da g. Sutcliffe nije upotrijebio zamjenicu koju preferira učenik A u učionici tijekom nastave jednom ili više puta”, rekla je komisija.

“Povjerenstvo je stoga na kraju zaključilo da g. Sutcliffe nije upotrijebio zamjenice koje preferira učenik A, nije održao dostojanstvo i poštovanje učenika A i nije uspio zaštititi dobrobit učenika A.”

Komentirajući presudu, Sutcliffe je rekao da je “nemilosrdno kažnjen” jer je odbio promijeniti svoj stav.

“Vjerujem u evanđelje i Gospodstvo Isusa Krista.”

“Bio sam maltretiran i progonjen i svaki dio mog života bio je podvrgnut ispitivanju zbog izražavanja moje kršćanske vjere i biološke istine.”

Dodao je: “Matematika mi je oduvijek bila velika radost; moje poučavanje je uzorno i uvijek sam bio pun poštovanja prema svima. Međutim, od početka se ovaj slučaj nije odnosio na moju sposobnost poučavanja nego na to da sam ja kršćanin i da vjerujem u evanđelje i Gospodstvo Isusa Krista.”

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra, koja je podržala g. Sutcliffea, poziva vladu da djeluje kako bi okončala diskriminaciju kršćanskih učitelja i drugih u profesiji koji izražavaju slična stajališta.

NAJNOVIJE!