Nataša Žabić je puštena iz bolnice na kućno liječenje: Majka dvoje djece preminula je u dobi od 44 godine

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe je ostavila dvoje djece od 13 i 9 godina koji sada trebaju naše molitve.

Opća bolnica u Sremskoj Mitrovici priopćila je da je umrla Nataša Žabić (44) nakon što ju je liječnik nakon operacije slijepog crijeva pustio na kućno liječenje.

“Odmah po saznanju za nemili događaj o svemu smo obavijestili nadležne zdravstvene ustanove i naložili interni nadzor”, rekli su za Blic u Općoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Nataša je pokopana, a obitelj je najavila da će pokrenuti tužbu protiv bolnice i liječnika jer su je, unatoč tome što joj je noga natekla, pustili na kućno liječenje.

Majka dvoje djece umrla je sat vremena prije termina kod drugog liječnika, rekao je brat preminule.

Kaznena prijava protiv liječnika

Mediji doznaju da je protiv liječnika koji je bio uključen u ovaj slučaj podnesena kaznena prijava, a očekuje se i unutarnja kontrola koja će ispitati okolnosti vezane uz ovu tragediju.

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže kako vjeruje da mu je sestra umrla zbog nepažnje liječnika.

“Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u trbuhu i povraćanja 31. ožujka. Sutradan je operirana zbog puknuća slijepog crijeva. Iako je iz bolnice otpuštena 16. travnja, povremeno je imala temperaturu, ali unatoč tome nije primala antitrombotsku terapiju. Na otpusnoj listi je dobila uputu da se u slučaju komplikacija vrati na odjel. Nataša je osjetila jake bolove u lijevoj nozi koja je počela oticati. Otišla je u Dom zdravlja gdje su je hitno poslali na operaciju zbog tromboze”, kaže Saša.

Preminula je sat vremena prije zakazanog pregleda

No, kako kaže, dežurni liječnik nije je primio na odjel, već ju je vratio u Dom zdravlja iako je stanje bilo ozbiljno.

“Preko poznanika uspjeli smo dogovoriti termin kod druge liječnice za sljedeći dan u 8:00 sati. Nažalost, Nataša je preminula ujutro u 7 sati, sat vremena prije zakazanog pregleda. Službeno obdukcijsko izvješće pokazalo je da je uzrok smrti plućna embolija uzrokovana trombom. Vjerujem da je Natašu ubilo to što nije primljena u bolnicu gdje bi dobila neophodnu terapiju”, kaže Saša.

Dvoje malodobne djece ostalo je bez majke

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe je ostavila dvoje djece od 13 i 9 godina koji sada trebaju naše molitve.

Očekuje se da će istraga dati više informacija o tome kako je došlo do ove nezgode te da će se poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta zdravstvene zaštite za sve pacijente.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!