Foto: Instagram

National Geographic je ranije ove godine nagradio drag queen po imenu “Pattie Gonia” kao jednog od svojih devet “Putnika godine” za 2024. godinu.

Publikacija — većinom u vlasništvu Disneya — opisuje Pattie Gonia, čije je pravo ime Wyn Wiley, kao “umjetnika, borca ​​za zaštitu okoliša i drag queen”, hvaleći ga za njegov rad kao suosnivača neprofitne organizacije Outdoorist Oath.

Wileyjev alter ego, koji ima više od 600.000 sljedbenika na Instagramu, godinama je bio medijski popraćen, posebno na mjestima koja se bave outdoor-om kao što su Outside magazin i blog trgovačke tvrtke REI.

REIjev blog je promovirao više videa koje je napravio Wiley, uključujući onaj koji ga prikazuje kako planinari u štiklama od deset centimetara i pjeva “Climb Every Mountain” dok je odjeven kao lik Julie Andrews u “The Sound of Music”. U drugom videu nudi izgovorenu pjesmu o zagađenju plastikom dok nosi haljine “koje personificiraju krizu plastike”.

Wiley je također napravio glazbeni video o klimatskom aktivizmu pod nazivom “Won’t Give Up” u suradnji s violončelisticom Yo-Yo Ma i Quinnom Christophersonom, domorodačkim glazbenikom koji se identificira transrodnim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pattie Gonia (@pattiegonia)

Wiley je za National Geographic opisao svoj drag stil kao “kampanjački, duhovit, održiv i bez pardona”, dodajući da je Pattie Gonia “dama na ulici, ali čudak na vrhovima”.

U profilu iz 2018. za časopis Outside, Wiley je rekao da je, dok je odrastao u Lincolnu, u Nebraski, bio zainteresiran i za tradicionalno muške i za ženske aktivnosti, a izašao je iz ormara prije fakulteta.

“Rekli su mi u lice, prihvatit ćemo te zato što si homoseksualac, ali nemoj postati jedan od tih homoseksualaca”, rekao je Wiley. “Nemoj postati ženstvena, nikad se nemoj povlačiti, ostani u svojoj ravnoj gay stazi.”

Wiley je tvrdio da je namjerno spustio glas u pokušaju da prođe kao tradicionalno muški.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare