NaslovnicaVijestiNešto nesvakidašnje: Čak 12 zaposlenica u ovoj godini je trudno

Nešto nesvakidašnje: Čak 12 zaposlenica u ovoj godini je trudno

Vjerojatno je malo reći da je veliko uzbuđenje i veselje na odjelu za nedonoščad u rodilištu gdje su žene zaposlene. Čak 12 zaposlenica u ovoj godini je trudno.

Ova će godina biti rekordna za rodilište Riverside u saveznoj državi Virginia u SAD-u jer bilježe pravi baby boom.

Bebe u 2023.

Čak 12 zaposlenica ima ili će dobiti bebu ove godine. Među njima je 10 medicinskih sestara, jedna buduća medicinska sestra na praksi i tajnica odjela.

Neke su bebe već rođene: u ožujku i svibnju rođene su dvije djevojčice. Četiri bebe rođene su u srpnju, tri se očekuju u kolovozu, a potom po jedna beba svaki mjesec u rujnu, listopadu i studenom.

Pritom ih je radosno iščekivanje iznimno povezivalo.

Vjerojatno je malo reći da je entuzijazam i veselje na odjelu ogromno. Čvrsto jedna uz drugu stoje i sestre koje su zbog rada s nedonoščadi ionako savladale sve što je vezano uz bebe.

Nikada ne nedostaje nekoga s kim možete razgovarati za savjet ili o radostima i problemima trudnoće. Budući da su neke od njih već majke, imaju i dosta osobnog iskustva. Medicinska sestra Haley, koja čeka dječaka, rekla je:

“Stvarno osjećamo nevjerojatnu podršku i prijateljstvo od svih. Nitko od nas ne treba brinuti ako mu nešto treba. Ako neka od nas treba malo odmora ili ima npr. pregled kod doktora, imamo druge koji uskaču umjesto nje i pomažu joj. Pokrivamo leđa jedne drugima.”

Druga sestra, majka već četvero djece, Jackie, kaže: “Sve nas je to još više povezalo u duhu timskog rad, jer osjećamo jedna drugu i jednostavno znamo kako i što.”

Činjenica da su u isto vrijeme trudne, produbila je veze prijateljstva i bliskosti između njih. Budući da u ustanovi toliko medicinskih sestara ima trudnički trbuščić, među pacijentima vlada dobro raspoloženje.

“Često se tome iskreno nasmiju zajedno s nama”, zaključuju sestre.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare