Njemački dječji vrtići nastoje uvesti prostorije gdje djeca mogu “istraživati seksualnost”

Nekoliko vrtića u Njemačkoj navodno razmatra ili je već implementiralo “sobe za istraživanje seksualnosti” u kojima se djeca mogu uključiti u seksualne igre i otkriti što im je ugodno.

U njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, najmanje dva vrtića koketiraju s tom idejom. Njemački list Die Welt izvještava kako dječji vrtić tvrdi da nudi “djeci slobodu da isprobaju djetinjastu seksualnost”, inzistirajući na tome da je “masturbacija nešto normalno” i da ustanova smatra dopuštanje seksualnog samozadovoljavanja u svojim prostorijama “od velike važnosti”.

Roditelji su zabrinuti

Web stranica REMIX primijetila je da još jedan vrtić u Njemačkoj, koji se nalazi u gradu Rheinbergu, omogućava “doktorske igre” u kojima se djecu potiče da promatraju tijela drugih učenika. Dječji vrtić navodno je poticao djecu da odaberu određeno dijete čije tijelo žele “pažljivo” istraživati, ali ih je upozorio da se “nikakvi predmeti ne smiju stavljati u tjelesne otvore”, prenosi foxnews.com.

Pro Familia, vodeća njemačka strukovna udruga za seksualnost i partnerstvo, prvo je izdala preporuke da vrtići postave “sobe za istraživanje tijela” i “seksualne igre” za djecu u srpnju.

Roditelji su izrazili zabrinutost zbog “soba za istraživanje” u lipnju kada je novinska kuća BILD objavila e-poruku iz vrtića Arbeiterwohlfahrt (AWO) u regiji Hannover u Njemačkoj.

E-mail, poslan roditeljima, sadržavao je deset pravila koja detaljno opisuju kako će se djeca u sobama poticati da “maze i ispituju” sebe i druge.

“Sva djeca, a posebno predškolci, upoznati su s mjestima u objektu na kojima se može odvijati golotinja i istraživanje tijela. Svako dijete za sebe odlučuje hoće li se i s kim želi igrati tjelesne i seksualne igre. Djevojčice i dječaci se maze i ispituju samo onoliko koliko je ugodno za njih same i drugu djecu”, stoji u dijelu smjernica.

“Moja kći ima pet godina. Ne želim da je dječaci pipaju. Imam još jedno dijete u drugom vrtiću gdje ne postoji takva stvar [kao što je soba za istraživanje]”, rekao je jedan otac za BILD.

NAJNOVIJE!