Nova droga među tinejdžerima: Jedna djevojčica je već umrla

Zbog nove droge Blue Punisher koja je zavladala tržištem jedna je djevojčica već izgubila život.

13-godišnja djevojčica umrla je nakon što je konzumirala novu drogu, posebno jaku varijantu ecstasyja pod imenom “Blue Punisher”. Osim djevojčice, drogu je uzeo i 14-godišnji dječak koji se trenutno nalazi u kritičnom stanju. Nakon smrti djevojčice uhićeno je četvero ljudi.

Njemačka policija upozorila je u srijedu na novu potencijalno smrtonosnu vrstu ecstasyja, takozvani “Blue Punisher”. U relativno kratkom vremenu otkad je droga u opticaju, postala je raširena među tinejdžerima.

Što je Blue Punisher?

Izgled pilule podsjeća na plavi dijamant s ugraviranom lubanjom, inspiriran logom Marvelovog lika, The Punisher po kojemu je droga i dobila ime, a riječ je o snažnijoj verziji ecstasyja. Cijele tablete mogu sadržavati nekoliko stotina miligrama aktivnog sastojka MDMA, što je nekoliko puta više od uobičajene doze ecsrasyja, piše Focus.

Više o ovoj drogi i događajima koji su s njom povezani pogledajte u videu u nastavku.

Nakon konzumacije, droga dovodi do maštanja, društvenosti, gubitka osjećaja za vrijeme, psihoze i deluzije. Uz to, sustav upozorenja tijela je isključen. Kad se droga koristi na zabavama, dugotrajno plesanje može dovesti do ekstremnog gubitka vode, oštećenja organa ili kolapsa cirkulacije. Može dovesti i do fatalnog zatajenja bubrega te smrtonosnog cerebralno krvarenje.

NAJNOVIJE!