Od početka godine samo u jednoj američkoj državi nestalo više od 1.000 djece: Brojke su alarmantne

U američkoj saveznoj državi Ohio je od početka 2023. godine nestalo više od 1.000 djece, a samo u rujnu ih je nestalo više od 45.

Nestanci su stvorili uznemirujući trend u sjevernom Ohiju koji je započeo u svibnju, kada je gotovo 30 djece nestalo u samo prva dva tjedna.

Dužnosnici su to u to vrijeme nazvali “izvanrednim povećanjem” nestanaka, izvještava New York Post.

Glavni državni odvjetnik Ohija Dave Yost ponovio je u ponedjeljak da je broj nestale djece alarmantan, iako je ustvrdio da bi broj mogao biti prenapuhan zbog nedosljednosti u ažuriranju izvješća, što je policija Clevelanda priznala u prošlosti.

“Sada, ono što znamo je da kada pogledamo iza brojeva, neki od njih predstavljaju ponavljanje bijega i lokalna policija je o tome govorila”, dodao je Yost.

Većina slučajeva uključuje djecu koja su pobjegla od kuće

Istaknuo je da se podaci o bjeguncima, otetim osobama ili trgovini ljudima ne unose uvijek točno, a država se bori s nedostatkom policijskih kadrova.

“Sve ove stvari imaju lokalizirane probleme prijavljivanja koji su, opet, funkcija lokalnih uvjeta. Dajemo sve od sebe da potaknemo usklađenost i poboljšamo pomoć za uklanjanje prepreka, ali u konačnici se moramo osloniti na naše lokalne partnere koji su izvan naše kontrolu”, rekao je Yost.

John Mejoy, predsjednik udruge Missing Cleveland i šef policije Newburgh Heightsa, ranije je digao uzbunu zbog porasta broja nestale djece.

“Iz nekog razloga, 2023. vidjeli smo puno više nego inače, što je problematično jer ne znamo što se događa s nekom od te djece – jesu li trgovani ili uključeni u aktivnosti bandi ili droge”, rekao je. rekao je za Fox News u svibnju, dodajući da nikada u svojoj 33-godišnjoj karijeri nije vidio toliki porast broja nestalih osoba.

Medjoy je rekao da je vjerojatno da većina slučajeva uključuje djecu koja su pobjegla od kuće i nisu bila oteta – ali je istaknuo da tinejdžeri mogu biti naivni prema predatorima, koji mogu biti “vukovi u janjećoj koži”.

NAJNOVIJE!