Operacije promjene spola ne poboljšavaju živote, potvrđuju najnovije studije

Najnovije studije potvrđuju da operacije promjene spola ne poboljšavaju živote ljudi koji se bore sa svojim rodnim identitetom.

Umjesto toga, ti takozvani tretmani pogoršavaju mentalno zdravlje, pridonose povećanom osjećaju usamljenosti i u nekim slučajevima povećavaju stope samoubojstava.

studiji objavljenoj u svibnju, istraživači Medicinskog centra Sveučilišta u Hamburgu otkrili su da se “transrodne osobe i osobe različitih spolova, koje su podvrgnute operaciji promjene spola, osjećaju usamljenije”.

Drugo istraživanje objavljeno nekoliko dana kasnije pokazalo je da gotovo polovica transrodnih osoba u studiji ima različite razine “nezadovoljstva” svojim životom.

U izvješću Zaklade Heritage objavljenom prošle godine, viši znanstveni suradnik dr. Jay Greene uočio je korelaciju između maloljetnika koji su imali manje prepreka za pristup hormonskoj terapiji ili operaciji promjene spola s višim stopama samoubojstava.

“Smanjenje zakonskih prepreka kako bi se maloljetnicima olakšalo podvrgavanje unakrsnim spolnim medicinskim intervencijama bez roditeljskog pristanka ne smanjuje stope samoubojstava — dapače, vjerojatno dovodi do viših stopa samoubojstava među mladim ljudima u državama koje usvoje ove promjene”, napisao je.

Greene je savjetovao: “Države bi umjesto toga trebale usvojiti zakone o roditeljskim pravima koji potvrđuju činjenicu da roditelji imaju primarnu odgovornost za obrazovanje i zdravlje svoje djece.”

Operacije na prsima su skočile za 389 posto

Jedna nedavna studija pokazuje da su samo operacije na prsima skočile za 389% od 2016. do 2019. godine.

Bitka oko rodno zbunjenog identiteta i nevinosti djece često pada u ruke suda.

Savezni sudac privremeno je blokirao dijelove novog zakona Floride u utorak koji zabranjuje transrodnim maloljetnicima primanje blokatora puberteta.

Sudac Robert Hinkle tvrdi da će zabrana liječenja transrodnih osoba dovesti djecu koja se bore s rodnom disforijom u veći rizik od tjeskobe, depresije i samoubojstva.

Ali dr. Debra Soh, seksualna neuroznanstvenica, kaže da se studije koje dokazuju da su operacije promjene spola i hormonska terapija štetne za djecu često ignoriraju.

Ono što se događa djeci je moralno i medicinski užasno

Jamie Reed, krajnje ljevičarska LGBT aktivistkinja koja je četiri godine radila u Centru za transrodne osobe Sveučilišta Washington u dječjoj bolnici St. Louis, otkrila je da medicinska industrija koristi tehnike visokog pritiska kako bi prisilila roditelje da pristanu da njihova djeca postanu “transrodna”.

“Ono što se događa djeci je moralno i medicinski užasno”, napisala je u veljači.

“Napustila sam kliniku u studenom prošle godine jer više nisam mogla sudjelovati u onome što se tamo događalo. Do trenutka kad sam otišla, bila sam sigurna da je način na koji američki medicinski sustav tretira te pacijente suprotan obećanju koje dajemo da ‘ne šteti’. Umjesto toga, trajno oštećujemo ranjive pacijente o kojima skrbimo”, objasnila je.

U međuvremenu, nacije u Europi zaustavljaju “rodno afirmiranu skrb” za maloljetnike u nastojanju da zaštite djecu.

Norveška se sada pridružila Finskoj i Švedskoj u usvajanju ili promjeni politika koje signaliziraju odbacivanje transrodne ideologije.

Norveški zdravstveni istražni odbor najavio je da će revidirati svoje smjernice o korištenju blokatora puberteta i operacijama promjene spola jer nedostaju medicinska istraživanja koja bi poduprla korištenje tih protokola.

A jedno od najvećih australskih zdravstvenih osiguravatelja sada odbija pokrivati ​​privatne liječnike koji propisuju postupke promjene spola.

NAJNOVIJE!