Osnovna škola izdala upozorenje roditeljima: Roditelji, pazite na ovaj trend na TikToku!

Osnovna škola u Novom Sadu izdala je ozbiljno upozorenje roditeljima da prate šta njihova djeca rade na društvenoj mreži TikTok, gdje se pojavio novi opasni trend.

Kako piši srbijanski mediji, na TikToku kruži trend da djeca istrčavaju na ulicu pred automobile. Zbog toga je poslana poruka u jednu Viber grupu roditelja djece iz osnovne škole u Novom Sadu.

“Ravnatelj škole me je zamolio da vas obavijestim o događaju. Škola je primila dopis od strane roditelja iz naše škole da su djeca danas oko 11:50 sati na uglu Bulevara kralja Petra prvog i ulice Kraljevića Marka, na autobusnom stajalištu izlijetala pred automobile.

Igraju se tako što bacaju neki sitan predmet na cestu i kada vide da nailazi automobil pritrčavaju da ga dohvate. Automobili su kočili i oni su to ponavljali više puta.

U pitanju su sigurno neki TikTok izazovi ili slično. Škola će poduzeti neophodne korake, ali je potrebna i podrška roditelja. Napominju da ne znaju jesu li to naš naša djeca ili djeca iz druge škole. O svemu je obavještena policija”, stoji u ovoj poruci.

NAJNOVIJE!