Otac dvogodišnjeg sina umro od bakterije koja jede meso

33-godišnji otac dvogodišnjeg dječaka Roland Mornar iz Ozda u Mađarskoj, umro je nakon što se zarazio bakterijom koja jede meso.

Čovjek je preminuo u nedjelju u bolnici, a kako prenose tamošnji mediji, njegovo su tijelo u nevjerojatno kratkom roku “pojele” bakterije. Na ruci mu nije ostao gotovo nikakav mišić, a trebala mu je transplantacija kože.

Ne zna se gdje i kako se zarazio ovom bakterijom koja mu je ušla u krvotok, počela jesti stanice i meso te uništavati organe.

Liječnici vjeruju da bi, da je bolest uhvaćena u ranoj fazi, antibioticima uspjeli spasiti mladića. Nažalost, u slučaju Rolanda, koji je otac dvogodišnjeg dječaka, bilo je prekasno.

“Bio je veseo čovjek, otac dvoipolgodišnjeg djeteta. Divan suprug. Roland je rođen u Ozdi prije 33 godine, ondje je odrastao, a potom je otišao na policijsku akademiju u Budimpešta. Zaposlio se u Ozdi u sektoru javne sigurnosti. U Budimpeštu je došao 2016. i radio je u pravosuđu. Nažalost, u prosincu mu se život okrenuo naglavačke. 29. prosinca u tijelu su mu pronašli bakteriju mesožderku. Odmah je operiran, a 31. prosinca ponovno je na operacijskom stolu. Šaku su mu otvorili od prstiju do gore, s nadom da će je uspjeti očistiti”, rekli su Rolandovi bliski ljudi.

Naime, nakon operacije počeli su mu otkazivati ​​organi, zbog čega su prijatelji i obitelj molili dobrovoljne darivatelje krvi da se jave, kako bi Rolandu produžili život.

Mladić je stavljen u umjetnu komu, no nažalost, preminuo je 7. siječnja u bolnici.

Stručnjaci kažu da bakterija mesožderka nije “ništa posebno”, da se može naći na koži svakog pojedinca i predstavlja problem ako uđe u krvotok. Prema riječima stručnjaka za zarazne bolesti, to se može dogoditi tijekom operacije, tijekom ozljeda, osobito tijekom prostrijelnih rana.

Infekcija se ne može spriječiti, ali treba odmah početi s antibioticima jer u 30 do 50 posto slučajeva bolesnici umiru ako bakterija uđe u krvotok.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!