Otac u Makedoniji pretukao bebu, nakon 20 dana je preminula

Otac FD (29) iz Kičeva u Makedoniji osumnjičen je za ubojstvo jednogodišnje djevojčice nakon što ju je pretukao te su joj bila slomljena lubanja i rebra.

Djevojčica je zbog brutalnih udaraca dobila izljev krvi u mozak, a nakon više od 20 dana borbe preminula je u bolnici, javlja Skopje1.

“Osumnjičeni 29-godišnjak je 18. prosinca počinio nasilje u obitelji i lišio života vlastitu kćer rođenu 2022. godine. Zadao ju je više udaraca rukama i nogama nanijevši joj teške ozljede – frakturu lubanje, krvarenje u mozgu i dva slomljena rebra. Dijete je od zadobivenih ozljeda preminulo 8. siječnja u Kliničkom centru Majka Tereza u Skoplju”, navodi tužiteljstvo.

Protiv muškarca je u posljednjih 12 godina podneseno 50 kaznenih prijava, a ukupno je dobio jedva godinu dana zatvora, uglavnom zbog krađa.

Ni u jednoj prijavi nema nasilja u obitelji, navode iz MUP-a.

Prema informacijama Centra za socijalna pitanja, majka je prošle godine otišla od kuće nakon svađe s ocem.

“Nasilje u obitelji nije prijavljeno, ali nas je policija 21. srpnja prošle godine obavijestila da je 26. lipnja došlo do nesporazuma između FD i njegove supruge, nakon čega su ona i djeca otišli u Prilep. Nakon mjesec dana vratila se kući i izjavili da su prevladali probleme. Od tog perioda nemamo informacija o bilo kakvom problemu”, priopćeno je iz Centra.

Njih dvoje imaju ukupno sedmero djece.

NAJNOVIJE!