Otac mučio sina do smrti pa njegovim tijelom hranio svinje: Evo kako je osuđen

Zločin za koji je osuđen Michael Jones (53) teško je nadmašiti po okrutnosti: Amerikanac je ubio sina Adriana (7) i njegovim tijelom hranio svinje.

Zločin koji se dogodio 2015. godine i dan danas zaokuplja istražitelje.

Jones i njegova nova partnerica Heather (38) živjeli su u Kansasu s djetetom iz prethodne veze. Kako je otkriveno na suđenju protiv para, Adriana su mjesecima mučili: sedmogodišnjak je morao spavati gol u tuš kabini, tukli su ga i nije smio jesti. Na kraju je dječakovo malo tijelo podleglo mučenju. Grozni otac tijelo je bacio u svinjac.

Osuđeni na doživotni zatvor

Nakon što su ostaci pronađeni, Heather i Michael Jones suočili su se sa sudom. U 2017. oboje su se nagodili s tužiteljima: priznali su krivnju za ubojstvo prvog stupnja i osuđeni su na doživotni zatvor s najmanje odsluženih 25 godina prije mogućnosti uvjetnog otpusta. Ako bilo tko od njih bude oslobođen, bit će na uvjetnoj slobodi do kraja života.

Ubrzo nakon presude, biološka majka malenog Adriana, Diana Pierce, podigla je tužbu protiv države. Prema njezinoj tužbi, iako je bilo dovoljno dokaza o zlostavljanju djeteta, socijalna služba četiri godine nije kontaktirala obitelj.

Odvjetnici su se bavili ubojstvom djeteta gotovo šest godina, sve dok američka država Kansas nije pristala riješiti tužbu u zamjenu za isplatu od milijun dolara.

“Bilo je ovo dugo putovanje za obitelj”, rekao je Matt Birch, koji zastupa rođenu majku.

Diana Pierce, koja je, prema izvješću Fox Newsa, izgubila skrbništvo nad Adrianom godinama prije ubojstva, rekla je da je “najvažnije” da se “ovakve stvari manje događaju u budućnosti”.

NAJNOVIJE!