Papa Franjo je “rodnu ideologiju” nazvao najvećom opasnošću današnjeg vremena

"Život svakoga od nas nije slučajnost. Naše postojanje u svijetu nije puki plod slučajnosti."

Papa Franjo je “rodnu ideologiju” nazvao najvećom opasnošću današnjeg vremena, kazavši da ona poništava sve razlike i sve čini istim.

“Ukidanje različitosti znači ukidanje čovječnosti. Potrebno je usredotočiti se na antropološku dimenziju i polaziti od elementarne i temeljne istine po kojoj je život ljudskog bića poziv”, rekao je papa Franjo za vrijeme redovite audijencije, piše Hina.

Papa preporučuje da se ne guši “zdrava unutarnja napetost” između muškarca i žene, odnosno poziv “na sreću, puninu života, na nešto veliko što nam je namijenio Bog”.

VIDI OVO: Bog je stvorio muško i žensko – učite vašu djecu da uživaju u svojoj spolnosti

“Život svakoga od nas nije slučajnost. Naše postojanje u svijetu nije puki plod slučajnosti. Dio smo plana ljubavi i pozvani smo ga ostvariti za sebe i druge”, istaknuo je.

Papa je jučer pročitao samo dio svojih misli, a ostatak je pročitao član njegovog osoblja. Vatikan je objavio da papa već nekoliko dana boluje od “blage gripe”.

“Još uvijek sam prehlađen i umorim se kad neko vrijeme čitam sam”, rekao je Franjo.

Papino zdravlje već neko vrijeme nije najbolje. Posljednjih je mjeseci u više navrata imao problema s upalama dišnih puteva, a ranije je bio hospitaliziran.

NAJNOVIJE!