Papa Franjo ponovno je potvrdio da nije moguće da žene postanu svećenice, pa čak i moderne crkvene đakonice.
Snimka zaslona: catholicnewsagency.com

Ravnatelj Vatikanskog ureda za medije Matteo Bruni izjavio je da papa Franjo u intervjuu švicarskom javnom servisu RSI, koji je ranije objavljen, nije tražio od Ukrajine da se preda, kako prenose neki mediji, već je namjeravao pozvati na prekida vatre i ukazati na “hrabrost pregovora”.

“Papa je upotrijebio metaforu ‘bijele zastave’ koju je predložio jedan novinar kako bi ukazao na važnost prekida neprijateljstava, primirja postignutog hrabrošću pregovora. Na drugom mjestu u intervjuu, govoreći općenito o ratu, Papa je jasno rekao: ‘pregovori nikada nisu predaja'”, rekao je Bruni, prenosi Vatican News.

Prema izvješćima, Papu je novinar Lorenzo Bucella upitao tijekom intervjua za švicarsku televiziju: “U Ukrajini neki pozivaju na hrabrost predaje, “bijele zastave”. Ali drugi kažu da bi to legitimiziralo jaču stranu. Što mislite?”

Papa Franjo je odgovorio: “To je jedno tumačenje. Ali vjerujem da je jači onaj tko vidi situaciju, tko misli na narod, tko ima hrabrosti bijele zastave, pregovarati.”

Poglavar Rimokatoličke Crkve istaknuo je da su pregovori mogući uz pomoć međunarodnih sila te da je potrebno imati “hrabrosti za pregovore”, dodaje Vatican News.

Reuters i brojni drugi svjetski mediji ranije su objavili da je papa Franjo poručio da Ukrajina treba smoći hrabrosti te, kako je naveo, podići “bijelu zastavu” i pregovarati s Rusijom o okončanju rata.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare