Pedofil (54) zbog silovanja djevojčice (14) pristao na kastraciju: Napravio joj dijete

Pedofil Glen Salluvan (54) pristao je na fizičku kastraciju nakon što je silovao 14-godišnju tinejdžericu, koja je ostala u drugom stanju.

Kako javlja Daily Mail, istraga protiv Sullivana pokrenuta je u srpnju 2022. nakon što je žrtva izašla u javnost s optužbama, a DNK test je pokazao da je on otac djeteta.

Sullivan, koji je iz Springfielda, Louisiana, priznao je 17. travnja da je kriv po četiri točke optužnice za ubojstvo drugog stupnja te ga je sudac William Dykes osudio na 50 godina zatvora.

Žrtva je optužila pedofila da ju je u nekoliko navrata silovao

U Louisiani je 2008. godine donesen zakon prema kojem muškarac osuđen za određena kaznena djela silovanja može biti osuđen na kemijsku ili fizičku kastraciju.

“Osjećao sam da je ovaj slučaj dovoljno jak da opravda takvu sankciju”, rekao je Brad Casho, pomoćnik okružnog tužitelja.

Fizička kastracija, kirurško odstranjivanje testisa, može se provesti samo uz pristanak okrivljenika. Casho je rekao da je Sullivanova odluka dio nagodbe o priznanju krivnje. Istragom je utvrđeno da je Sullivan primjenjivao nasilje nad žrtvom i njezinom obitelji kako slučaj ne bi bio prijavljen policiji.

Kemijska kastracija provodi se tako da se osuđeniku daje lijek medroksiprogesteron acetat koji smanjuje spolni nagon i potiskuje proizvodnju testosterona. Fizička kastracija također smanjuje proizvodnju testosterona, prema National Library of Medicine. Fizička kastracija je vrlo rijetka.

“Kastracija se mora obaviti najkasnije tjedan dana nakon što je pušten, a ne ranije od tjedan dana prije toga”, dodao je Cascio.

To znači da Sullivan neće biti kastriran dok ne bude stariji od sto godina.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!