Poljska želi ograničiti seksualno eksplicitni sadržaj prezentiran djeci u školama

Poljska vlada želi ograničiti seksualno eksplicitni sadržaj prezentiran djeci u školama usred turbulentnog vremena u kojem se sve više prisilno nameće rodna ideologija.

Amandman poznat kao “Zaštititi djecu, podržati roditelje” usvojen je 17. kolovoza i ograničava radikalni seksualni odgoj koji se podučava u poljskim školama. Omogućuje vladi da ograniči pristup nevladinih organizacija u predstavljanju eksplicitnih seksualnih lekcija maloljetnicima u obrazovnom okruženju.

Osim toga, jača roditeljska prava da izraze protivljenje radikalnim materijalima kroz vijeće roditelja u školama.

Amandman je prošao s 243 glasa za i 202 protiv, a dva su se zastupnika suzdržala od glasovanja, navodi Kršćanska publikacija u Poljskoj.

Zakon utvrđuje zaštitu za polaznike vrtića i osnovnih škola

Objavljeni nacrt amandmana objavio je Odbor za zakonodavnu inicijativu konzervativne i dominantne političke stranke Pravo i pravda (PiS) još u svibnju. Zakon utvrđuje zaštitu za polaznike vrtića i osnovnih škola koji mogu biti ranjivo izloženi seksualno eksplicitnom sadržaju od strane nevladinih skupina koje guraju radikalni seksualni odgoj.

Poljska je vlada 2015. godine pokušala u svoje škole uvesti radikalni seksualni odgoj, no odustala je od toga nakon što su roditelji zauzeli stav protiv takve indoktrinacije svoje djece. Ovaj pokušaj uslijedio je gotovo desetljeće nakon što je naciju izazvao Europski parlament zbog uvođenja zakona osmišljenog da zabrani poučavanje o homoseksualnosti u školama.

Ovi napori vlade u nastojanju da se djeca zaštite od seksualno eksplicitnog sadržaja u školama dolaze upravo u vrijeme pritiska nacionalnih i međunarodnih vođa da se prihvati radikalna LGBT ideologija na svim područjima, s posebnim naglaskom na obrazovne institucije.

NAJNOVIJE!