Pomajka (32) do smrti mučila dječaka (6): Otac je sve znao i šutio

32-godišnja pomajka Emma je do smrti mučila dječaka, a otac je samo šutio odobravajući ono što je njegova partnerica činila.

Emma Tustin, pomajka optužena za ubojstvo šestogodišnjeg dječaka priznala je krivicu tijekom suđenja za bezdušno premlaćivanje djeteta. Na suđenju se čulo da je Arthur Labinjo-Hughes zlostavljanje danima i tjednima koje su dovele do tragičnog ishoda.

Emma je u ponedjeljak promijenila svoj iskaz, nakon čega je negirala optužbu.

Arthurov otac, Thomas Hughes (29), priveden je na saslušanje zajedno s optuženom za ubojstvo, nakon što je dječak zadobio fatalnu povredu mozga 17. lipnja 2020.

Kako se navodi, 32-godišnja Emma ubila je dječaka, o kojem je i sama brinula i odmah potom telefonom fotografirala dječaka dok je umirao u njihovoj kući. Thomas je osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu.

Par je mučio dječaka

Tužitelji su naveli da je par mučio dječaka koji je bio je nasilno hranjen slanim obrocima, držan u izolaciji u kući, izgladnjivan, dehidriran i premlaćivan.

Emmina odvjetnica rekla je porotnicima da je njezina klijentica u svom svjedočenju priznala tri napada, koji su snimljeni, a koji su se dogodili između 12. i 16. lipnja 2020. godine

Tustin je tvrdila da je Arthur povredu na glavi nanio sam sebi, vjerojatno tako što se bacio niz stepenište u hodniku, gdje je bio primoran provesti od 12 do 14 sati dnevno.

U svom završnom obraćanju poroti tužitelj je da je Arthur bio dugo mučen prije njegove tragične smrti. Istakao je da je nemoguće zamisliti patnju koju je dječak preživljavao i dodao:

– Kada uzmete u obzir stupanj Arthurovih ozljeda, povreda mozga, kralježnice i posebno oka, njena namjera nije mogla biti ništa osim da Arthura brutalno ubije.

Emma je tada optužena za skrivanje dokaza kako bi sve izgledalo kao da je Arthur sam sebi nanio povrede, piše BBC.

130 modrica na tijelu

Porotnicima je rečeno da je 130 modrica pronađeno na Arthurovom tijelu.

Tužilac je rekao da je Thomas bio sudionik u ubojstvu.

– Bez njegove dozvole, bez njegovog pristanka, bez njegovog odobrenja, Emma Tustin se ne bi usudila dotaknuti Arthura prstom, a kamoli da ga tako žestoko napadne. Thomas Hews je imao moć, pravo i zaista zakonsku dužnost da zaštiti Arthura – ali namherno to nije učinio. On nije samo pristao. On je promovirao i poticao surovost kojoj je Arthur bio podvrgnut – istakao je tužitelj.

Porota će danas saslušati završne riječi optuženih.

NAJNOVIJE!