Požalio se da ga boli zub, a 5 dana kasnije pronađen je mrtav: Nakon 13 mjeseci saznali su što je uzrok

Bradley Tucek prvi put se požalio da ga boli zub 19. listopada 2022. Majci je rekao da je “u apsolutnoj agoniji”, opisujući to kao “najgoru bol koju je ikada imao u životu”.

Nakon posjeta stomatologu sljedeći dan, Tuceku je rečeno da ima upalu. Poslali su ga kući s lijekovima protiv bolova i zakazali su mu vađenje zuba. Ali Tucek je prestao odgovarati na pozive i poruke, a obitelj se počela brinuti.

Pet dana kasnije kolege su ga pronašli mrtvog na kuhinjskom podu. Obitelj nije imala informacije vezane za uzrok smrti više od godinu dana.

Međutim, izvješće patologa sada je otkrilo da smrt 33-godišnjaka zapravo nije bila povezana s upalom zuba, već s komplikacijom povezanom s nedijagnosticiranim dijabetesom.

Bez liječenja, Tucek je razvio dijabetičku ketoacidozu (DKA), rekla je njegova sestra Valentina.

Upala može uzrokovati povećanje određenih hormona

Valentina je rekla da je upala zuba njenog brata navedena u izvještaju patologa kao čimbenik koji je bio ključan za smrt, ali nije uzrokovana od strane DKA.

“Upala može uzrokovati povećanje određenih hormona koji se suprotstavljaju djelovanju inzulina i doprinose dijabetičkoj ketoacidozi. Infekcije su također češće i/ili teže kod bolesnika sa šećernom bolešću”, rekla je patologinja.

Valentina, koja živi u Perthu, rekla je da je bila shrvana kada je saznala da je Tucek umro od neliječenog dijabetesa, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je njena obitelj morala naučiti živjeti bez Bradleya, Valentina kaže kako se nada da ono što se dogodilo njenom bratu ističe važnost zdravlja i hitnog odlaska liječniku ako primijetite da nešto nije u redu:

“Pouka je, molim vas, nemojte se nikada osjećati kao da gubite vrijeme kod liječnika ili da je drugima potrebna medicinska pomoć više nego vama ili da se morate ‘čeličiti’. Naše zdravlje nije nešto što treba zanemariti.”

NAJNOVIJE!