NaslovnicaVijestiPoznati hrvatski novinar je postao pravoslavac: Krstio se u manastiru pored Bijeljine

Poznati hrvatski novinar je postao pravoslavac: Krstio se u manastiru pored Bijeljine

Poznati hrvatski novinar i bivši političar Domagoj Margetić (49) je odlučio postati pravoslavac. Krstio se u manastiru pored Bijeljine.

Židov po nacionalnosti, nekadašnji Domagoj, sada Stefan, nakon želje da se odmakne od svakodnevnog i banalnog, jučer je u manastiru Tavna kod Bijeljine primio pravoslavnu vjeru.

Domagoj Margetić (49) hrvatski je novinar i bivši političar. Kako je rekao, kada dođe razdoblje u našem životu kada nam treba nešto više, nešto dublje od svega što nas okružuje i što je naša svakodnevica, tada dolazi trenutak kada želimo živjeti s vjerom. Upravo je to razdoblje natjeralo Domagoja da prijeđe na pravoslavlje.

“Treba imati duhovnu distancu od svakodnevnog, od banalnog. To je upravo to. Treba razmišljati o vjeri. Nisam bio vjernik, nisam kršten, nisam pripadao nijednoj vjeri, ali odrastao sam uz pravoslavne vjernike. Ta duhovnost je pravoslavna meni je bila najtoplija, najduhovnija, najbliža, najintimnija. Intimno najbliža. Zato sam se odlučio krstiti”, rekao je Margetić.

VIDI OVO: Pravoslavlje: Tko su pravoslavci i što oni vjeruju?

Djetinjstvo je proveo u Bijeljini

Domagoj je djetinjstvo proveo u Bijeljini, Semberiji i na obroncima Majevice, pa je mjesto krštenja, kako kaže, bilo logičan izbor.

“Želio sam da se krstim u okolini Bjeljine, jer sam odavde, jer mi je rod odavde. Kada sam prijatelju Cviki Petroviću rekao da se želim krstiti, rekao je da nema boljeg mjesta od manastira Tavne. I Tavna ima životnu priču stradanja i obnove, kao i ja.”, objasnio je za BN.

Svako tko odluči da prihvati pravoslavlje i postane dio vjere je dobrodošao, kaže jerej Lazar Kršić, sveštenik Nemanjićke svetinje pod Majevičkim brdima.

“Njegova je osobna odluka da danas dođe u ovo svetište i obavi sveti sakrament krštenja, odnosno danas, kao što je Savao, Židov, postao apostol Pavao, Domagoj je postao Stefan. Mislim da će on opravdati ovo što se danas ovdje radi”. Da će biti kršćanin, pravoslavac, čovjek. Što se mene tiče, neke od tema kojima se bavi zaslužuju svaku pažnju i pohvale, a njegov rad je izuzetno velik i nemjerljiv”, kazao je duhovnik manastira Tavna Lazar Kršić.

Otac Lazar ističe da je manastir Tavna bio i ostao utočište, ali i prvi korak ka pravoslavlju za mnoge ljude iz raznih krajeva svijeta, raznih vjera i nacija.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare