Preminula djevojčica (10) koja je napravila popis “posljednjih želja”: “Dio mene je umro danas”

Djevojčica koja je imala rak i koja je kuhala s čuvenim kuharom Gordonom Ramsayem kao dio svog popisa “posljednjih želja” preminula je u 10. godini, potvrdila je njezina mama medijima, prenosi BBC.

Sophie Fairall iz Hampshirea imala je dijagnozu “rabdomiosarkom”, rijedak oblik raka koji se formira u mekom tkivu djece.

Unatoč hrabroj borbi i mnogim operacijama, kemoterapijama i zračenjima, rak se vratio u lipnju ove godine, zbog čega je obitelj aktivirala listu stvari koje je djevojčica željela učiniti dok je živa.

Kuhala je s Gordonom Ramsayem, bila u fokusu pažnje engleske nogometne reprezentacije i prikupila desetine tisuća funti u humanitarne svrhe. U njeno ime prikupljeno je 50.000 funti za humanitarnu organizaciju koja se bavi rakom djece.

– Srce mi je slomljeno, osjećam bol koju ne mogu ni opisati, sve što mogu reći je da je to najbolnija stvar koju sam ikada iskusila. Dio mene je umro danas i ja nikada više neću biti ista. Sophie je imala još toliko toga da pruži i nije trebalo ovako biti. Bila je najljepša, najduhovitija, najbrižnija, najsnažnija djevojčica ikada. Tko bi rekao da desetogodišnja djevojčica može imati toliko utjecaja na toliko mnogo ljudi? Iako sam znala da umire, i dalje ne mogu vjerovati da je zaista otišla.

Sophie je osvojila naciju u srpnju kada se pojavila u jednoj emisiji na TV-u s mamom i tatom, koji su tada otkrili da su joj liječnici dali šest mjeseci života. Unatoč takvoj prognozi, Sophie je ostala pozitivna. Napisala je listu stvari koje bi željela učiniti.

VIDI OVO: Kako prihvatiti gubitak voljene osobe? Ovi savjeti će vam pomoći

Tumor od 30 centimetara

– Imala je tumor od 30 centimetara koji je u rujnu uklonjen – rekao je njen otac. – Nažalost, tumor se u lipnju vratio, nakon devet mjeseci kemoterapije i radioterapije. Rekli su nam da nema lijeka, ali Sophie je ostala svoja, želi biti pozitivna – rekao je u emisiji njen otac.

Sophiena mama je rekla da su odlučili prekinuti njenu terapiju, što, navodi ona, nije bila laka odluka.

– Znali smo šta će biti posljedice – rekla je ona.

Jedna od Sophijinih želja bila je posjetiti studio u kojem se snima emisija “This Morning” u kojoj je gostovala i kada su je pitali da li je tako sve zamišljala, rekla je:

– Manje je nego što sam zamišljala… Mislila sam da su prozori pravi!”

Ujedinimo se u molitvi za shrvane roditelje ove drage djevojčice!

NAJNOVIJE!