Radnik na groblju primijetio da žena koju su trebali sahraniti još diše

Starija žena je preminula dan kasnije, uzrokujući dodatnu tugu i neizvjesnost obitelji koja je bila suočena s ovom teškom situacijom.

Radnik na groblju je primijetio da starija žena koju su trebali sahraniti još uvijek diše, odnosno pokazuje znakove živote. 

Liječnici su pogrešno proglasili smrt starije gospođe, a tek je zaposlenik pogrebnog poduzeća na groblju u Zaragozi, neposredno prije njezinog zakazanog pogreba, primijetio da je njezino tijelo još uvijek pokazivalo znakove života, uključujući disanje i slab puls.

Ovaj neočekivani preokret iznenadio je sve prisutne te je brzo pokrenuta reakcija kako bi joj se pružila hitna medicinska pomoć.

Hitno je prevezena u bolnicu gdje je podvrgnuta intenzivnom medicinskom nadzoru. Unatoč naporima liječnika, 90-godišnja žena je preminula dan kasnije, uzrokujući dodatnu tugu i neizvjesnost obitelji koja je bila suočena s ovom teškom situacijom.

Obitelj je podnijela žalbu

Ogorčena obitelj podnijela je službenu žalbu jer sumnja da je nedovoljni medicinski nadzor pridonio njezinoj smrti i naglašava važnost pažljivog postupanja u takvim osjetljivim situacijama. Očekujući pravdu i želeći razumjeti što se točno dogodilo, istražni sudac je otvorio istragu u Zaragozi.

Cilj istrage je utvrditi je li bilo nemara ili lošeg postupanja od strane medicinskog osoblja te je policija preuzela aktivnu ulogu u istraživanju ovog tragičnog incidenta kako bi pravilno procijenili sve okolnosti i odgovornosti koje su dovele do ove tužne smrti.

Ovaj događaj potiče na povećanu pažnju prema postupcima i protokolima u medicinskim ustanovama kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

NAJNOVIJE!