Roditelji u Kaliforniji u šoku
Ilustracija: Canva

Roditelji u osnovnoj školi u Kaliforniji razbjesnili su se nakon što su saznali da su učitelji stvorili tajni LGBTQ klub u koji su djeca od osam godina mogla ići bez njihova dopuštenja.

Osnovna škola Pleasant Grove u Elk Groveu u Kaliforniji našla se u problemu nakon što su roditelji u siječnju otkrili da je učiteljici trećeg razreda bilo dopušteno da osobno pozove učenike od trećeg do šestog razreda u LGBTQ klub koji je pokrenula, prenosi CBN News.

“Klub UBU” opisivan je kao klub za “dečke koji se zaljubljuju u dečke” i “djevojke koje se zaljubljuju u cure”, ali se trebao držati u tajnosti.

To je bilo sve dok sin Mary Congdon, učenik četvrtog razreda, nije došao kući zbunjen svojim rodnim identitetom nakon što je čuo učitelja trećeg razreda Daniela Bishopa kako govori o istospolnoj privlačnosti, izvješćuje Kalifornijsko obiteljsko vijeće (CFC).

“Odmah sam došla do njegove učiteljice zbunjena zašto se mi roditelji nismo sjećali da smo čuli za ovaj novi klub”, prisjetila se Congdon.

“Njen je odgovor bio da je to zato što je ‘to sigurno mjesto za učenike gdje mogu razgovarati o svojoj seksualnosti, a da pritom ne moraju govoriti svojim roditeljima’.”

Mary Congdon je, kao i drugi roditelji, bile ogorčena.

“Nisam sigurna kada je gospodin Bishop počeo plaćati odjeću, stan, obroke moga sina; kada je vodio mog sina na preglede kod liječnika, na sportske igre, u crkvu ili ušuškavao mog sina noću”, rekla je.

“On nije roditelj. Podsjetila sam svog sina i njegovog mlađeg brata iz 2. razreda te večeri. Mi smo vaše sigurno mjesto. Mi smo vaši roditelji. Zlostavljanje je neprimjereno bez obzira na razloge i vaša bi škola bi to trebala riješiti”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare