Starica (85) ubila napadača i preživjela nakon što ju je ustrijelio nekoliko puta

Christine Jenneiahn, hrabra 85-godišnja majka koja je ubila naoružanog čovjeka koji joj je upao u dom i preživjela unatoč tome što je upucana više puta, neće biti procesuirana jer je branila sebe i svog sina s invaliditetom.

U izjavi objavljenoj u utorak, tužitelj okruga Bingham Ryan Jolley proglasio je ubojstvo 39-godišnjeg napadača, Dereka Ephriama Condona iz Blackfoota, opravdanim ubojstvom prema zakonu države Idaho.

Prema izjavi o činjenicama u slučaju, Christine je spavala u svom domu u kojem živi sa svojim sinom s invaliditetom, Davidom Jenneiahnom, kada ju je “probudio nepoznati muškarac, kasnije identificiran kao Derek Condon” oko 2 ujutro.

Napao i vezao staricu za drvenu stolicu

Condon je u nju uperio pištolj i svjetiljku. Napadač je zatim lisicama vezao 85-godišnju ženu za drvenu stolicu u njenoj dnevnoj sobi. Rekla je da ju je Condon udario po glavi.

“Condon ju je tada pitao gdje se u kući drže dragocjenosti i prislonio joj pištolj na glavu nakon što mu je rekla da nema mnogo. Nakon što je rekao Condonu da dolje u kući postoje dva sefa, ostavio ju je s lisicama na rukama u dnevnoj sobi te je više puta silazio dolje i preturao po nekoliko prostorija u kući”, stoji u tužiteljevoj izjavi.

Kada je Condon saznao da je u kući i Christinin invalidni sin, navodno se naljutio na nju i počeo joj prijetiti smrću.

“Također je uputio brojne prijetnje Christine govoreći joj da će je ubiti”, rekla je starica.

Dok je Condon bio zauzet pregledavanjem ženinih stvari u prizemlju kuće, ona je istražiteljima rekla da je povukla stolicu za koju je bila vezana lisicama u svoju spavaću sobu i dohvatila revolver 357 magnum koji je držala ispod jastuka.

Kada se Condon vratio u dnevnu sobu, Christine Jenneiahn je rekla da joj je Condon još prijetio životom i tada je odlučila pucati.

“Condon je uzvratio vatru i ispraznio pištolj od 9 mm u Christine, pogodivši je više puta u trbuh, nogu, ruke i prsa. Condon je potom otišao u susjednu kuhinju gdje je umro od zadobivenih rana”, rekao je tužitelj Jolley.

Njezin invalidni sin joj je dao telefon da nazove hitnu.

“To što je Christine preživjela ovaj susret zaista je nevjerojatno. Čini se da su njezina hrabrost, odlučnost i volja za životom bili ono što ju je spasilo te noći.,” dodao je tužitelj. “Christine je opravdano poduzela sva potrebna sredstva da obrani sebe i svog sina te noći.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!