Brojne studentice doživjele nesvjestice i gubitke pamćenja – vjeruju da su bile žrtve drogiranja

Studentice iz brojnih gradova Velike Britanije vjeruju sa su bile žrtve drogiranja u klubovima nakon što su doživjele nesvjestice i gubitke pamćenja.

Policijski službenici istražuju novi način “spikinga” te navode kako se on razlikuje od svega što su do sada vidjeli.

Inače, pojam “spiking” označava ubacivanje alkohola ili droge nekome u piće bez njihova znanja.

Studentica Sarah Buckle otišla je u klub s kolegama s fakulteta te za Sky News ispričala kako je sve pošlo po zlu. Ona, kao i brojne druge djevojke, smatra da je drogirana ubodom injekcije.

“Nisam se sjećala ničega što se dogodilo te noći, moji prijatelji su mi ispričali. Očigledno nisam mogla govoriti, srušila sam se i povraćala u taksiju na putu kući. Znali su da nešto nije u redu”, kazala je djevojka koja je više od 10 sati provela u bolnici.

VIDI OVO: 12 znakova da vam se dijete drogira

Kada se probudila, vidjela je da joj na ruci nastaje modrica

“Probudila sam se i shvatila da mi na ruci nastaje modrica. Postajala je sve tamnija, a ruka me sve više boljela”, navodi.

Medicinske sestre rekle su joj kako se čini da je ubodena iglom. Sarah se bojala što je to moglo biti ubrizgano te jesu li joj se mogle prenijeti neke bolesti.

“Ne znam kako neko misli da je to smiješno, privlačno ili da im donosi seksualno zadovoljstvo”, kaže, a osim nje, postoji još niz djevojaka koje vjeruju da su bile drogirane injekcijama.

Jedna od njih jest 19-godišnja Zara Owen koja smatra da je ubodena u bedro. Ona se, također, ničega ne sjeća.

“Užasno je pomisliti šta mi se dogodilo tijekom sati koje sam propustila. Srećom su mi prijatelji bili tamo i odveli me kući, ali ujutro sam se probudila s oštrom boli u nozi. Našla sam ubod”, navela je.

“Bila sam u šoku, čula sam za spiking s pićem, ali ne i ovo. Ako se dogodilo meni, lako se može dogoditi bilo kome drugome”, dodaje Zara.

Nakon porasta broja prijavljenih slučajeva ubrizgavanja injekcija, bivša studentica Hannah Thomson kreirala je peticiju za poboljšanje sigurnosti u noćnim klubovima. U manje od šest dana prikupio je više od 100 tisuća potpisa te će ići na razmatranje u parlament, prenosi Vecernji.hr.

NAJNOVIJE!