NaslovnicaVijestiSvećenik ustrijeljen nakon što je odbio recitirati islamsku ispovijest vjere

Svećenik ustrijeljen nakon što je odbio recitirati islamsku ispovijest vjere

Svećenik je ustrijeljen od strane islamista nakon što je odbio recitirati islamsku ispovijed vjere te je umjesto toga izgovorio Apostolsko vjerovanje.

Tvrdokorni muslimani su u nedjelju navečer ustrijelili i ranili svećenika u Jaranwali u Pakistanu, tjedan dana nakon što su islamistički slogani ispisani na zidovima njegove crkvene zgrade, rekli su izvori.

Velečasni Eleazar Sidhu, svećenik prezbiterijanske crkve u selu Kukranwala u području Khanuwana u Jaranwala tehsilu, okrugu Faisalabad, rekao je da su mu napadači naredili da recitira islamsku vjeru prije nego što su ga ustrijelili, piše The Christian Post.

Vraćao se kući u grad Rehmat s pomoćnikom nakon pastoralnih posjeta članovima crkve kada su dva bradata muškarca zaustavila njegov motocikl u blizini autobusne stanice Khanuwana, rekao je.

“Jedan od napadača izvadio je pištolj i tražio od mene da recitiram islamsku Kalimu, [ispovijest vjere],” izjavio je pastor Sidhu u Prvom informativnom izvješću (FIR) podnesenom u policijskoj postaji Saddar u Jaranwala.

Svećenik je recitirao Apostolsko vjerovanje

“Kad sam odbio i umjesto toga počeo recitirati Apostolsko vjerovanje, čovjek je otvorio vatru, što je rezultiralo ranom od metka na gornjoj polovici mojih prsa [na ramenu]. Napadači su nakon napada pobjegli.”

Nepoznate osobe su 28. kolovoza vandalizirale zidove njegove crkve islamističkim parolama koje su, prevedene na engleski, glasile: “Muhamed je Allahov posljednji prorok”, “Evo me na usluzi, Allahov Poslaniče” i “Vicky je proklet”, misleći na nadimak 34-godišnjeg župnika, rekao je.

“Obavljao sam ranojutarnju molitvu u crkvi kada me jedna članica obavijestila da je netko crkvene zidove zaprljao islamskim sloganima”, rekao je svećenik Sidhu.

“Odmah smo pozvali policiju, koja je u njihovoj [policajskoj] nazočnosti dala okrečiti zidove. Također sam prijavio postupak protiv nepoznatih vandala.”

Muslimanske skupine su napale i druge crkve

Pastor Sidhu rekao je da je dobio prijetnje nakon što mu je policija pomogla ukloniti grafite, a među onima koji su mu prijetili i muškarac koji je u nedjelju otvorio vatru na njega.

Također je dodao da su četiri prezbiterijanske crkve bile među 21 crkvenom zgradom koje su 16. kolovoza napale muslimanske skupine u Jaranwali, nakon što su dvojica kršćanske braće optužena za oskvrnuće Kurana.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare