Tata je objavio sliku ruke svoga sina, a zatim otkrio zastrašujuće značenje tragova olovke

Tata je na Twitteru podijelio sliku ruke svoga sina prekrivenu crnim tragovima olovke te je otkrio njihovo zastrašujuće značenje.

Otac slomljenog srca podijelio je naizgled nevinu fotografiju ruke svog sina drugog dana srednje škole. Fotografirao je ruku svog sina, koja je bila prekrivena crnim tragovima olovke, točnije 21 crticom, što zapravo predstavlja broj koliko su ga puta maltretirali nasilnici.

“Na svojoj ruci je napravio zapisnik o tome koliko je u zadnja dva dana bio maltretiran, verbalno ili fizički”, napisao je tata Matthew Beard iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Dodao je da je svakodnevica njegovog sina u školi srceparajuća i pozvao na uvođenje strožih kazni za nasilnike.

“Škole se moraju oštrije nositi s nasilnicima, njihove roditelje treba novčano kazniti”, smatra.

Većina roditelja misli da su njihova djeca sigurna u školi

Kaže da je ovu fotografiju podijelio kako bi pokazao roditeljima što bi se moglo dogoditi njihovoj djeci, iako većina misli da su njihova djeca sigurna u školi.

“Htio nam je pokazati koliko se to često događa u dva dana škole. Jednostavno ne znaš što se događa jer kao roditelj nisi tamo”, napomenuo je.

Brojni roditelji priznali su da su i njihova djeca bila žrtve vršnjačkog nasilja, koje kod žrtava može uzrokovati probleme sa spavanjem, gubitak apetita, probleme s koncentracijom, probleme u školi, stvaranje loše slike o sebi, misli o samoozljeđivanju, suicidalne misli, usamljenost, strah, zbunjenost, osjećaj nesigurnosti i tugu.

Žrtvama vršnjačkog nasilja Kids Help Line savjetuje da se odmaknu od nasilnika, da ne uzvraćaju, da pronađu odraslu osobu kojoj vjeruju i obrate joj se za pomoć te prijave nasilnika za napad.

NAJNOVIJE!