Teksaški pastor osuđen za prenošenje genitalnog herpesa: Mora platiti 2,45 milijuna dolara odštete

Porota u okrugu Harris u Teksasu proglasila je pastora Ralpha Douglasa Westa II odgovornim za prenošenje genitalnog herpesa ženi koju je upoznao preko Facebooka. Westu je naređeno da plati 2,45 milijuna dolara odštete.

West je sin Ralpha Douglasa Westa starijeg, koji je utemeljitelj Crkve bez zidova (The Church Without Walls). Žena je dobila herpes nakon nezaštićenog spolnog odnosa s Westom u ožujku 2018.

Žena je osjetila simptome dva ili tri dana [nakon seksa s Westom], a zatim je otišla i testirala se. Odatle, kroz medicinsku dokumentaciju, uspjelo se identificirati da je on izvor toga, djelomično zato što nije bila s nikim drugim i prethodno je imala negativan test.

Kao dokazi, ponuđeni su e-mailovi između njih dvoje.

Porota je presudila da je West dužan platiti 1.450.000 dolara kompenzacijske štete i 1.000.000 dolara kao kaznenu odštetu, što ukupno iznosi 2,45 milijuna dolara.

Presuda je uslijedila nakon trodnevnog suđenja i gotovo sedam sati vijećanja, navodi ChurchLeaders.

Odvjetnik zaražene je rekao da je njegova klijentica zadovoljna presudom, ne samo zbog financijske naknade nego i zato što želi podići svijest o potrebi odgovornosti ljudi koji svjesno zaraze svoje partnere spolno prenosivim bolestima.

Ranije ove godine, crkva optuženog pastora je proslavila 20 godina njegovog propovijedanja u toj crkvi.

NAJNOVIJE!