Teksaški svećenik uhićen zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnice
Snimka zaslona: CNA

Svećenik u biskupiji Brownsville u Texasu uhićen je nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetne žrtve.

Biskup iz Brownsvillea, Daniel Flores, rekao je u prošlotjednoj izjavi da su dijecezanski dužnosnici “primili optužbe za nedolično seksualno ponašanje s maloljetnicom od strane oca Fernanda Gonzaleza”.

Istraga je u tijeku

Flores je primio izvješće početkom veljače od biskupijskog koordinatora za pomoć žrtvama. Sljedeći dan je “uklonio [Gonzaleza] iz aktivne službe” i “zabranio mu vršenje bilo kakve svećeničke službe bilo gdje”, prenosi CNA.

“Osoba koja se javila, a koja je sada punoljetna, razgovarala je s biskupijskim koordinatorom za pomoć žrtvama i savjetovano joj je da tvrdnju prijavi policiji”, rekao je biskup. “Istraga je u rukama policije i u tijeku je. Biskupija će u potpunosti surađivati ​​u istrazi.”

Policija je navodno uhitila svećenika prošlog tjedna. Odjel šerifa okruga Cameron navodi Gonzaleza kao uhićenog pod optužbom za seksualno zlostavljanje djeteta i “trgovinu ljudima”. Čini se da je njegova ukupna jamčevina postavljena na 600.000 dolara.

Prije optužbi svećenik je služio u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Luke u Brownsvilleu. Od ponedjeljka Gonzalez je uklonjen s popisa župnog osoblja na web stranici župe.

“Duboko sam ožalošćen i molim vas da mi se pridružite dok molim za pojedinca koji je istupio i obitelj, te sve pogođene strane, uključujući župljane i svećenstvo diljem naše biskupije koji vjerno i suosjećajno brinu o svojim vjernicima”, rekao je biskup Flores.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare