Tinejdžerica (14) počinila samoubojstvo zbog zlostavljanja u školi

Četrnaestogodišnja Jaylee Chillson iz Kansasa, koju su njezini roditelji tvrdili da je bila žrtva ozbiljnog zlostavljanja u svojoj školi, počinila je samoubojstvo pred policajcem nakon što je napustila obiteljski dom da bi otišla na zabavu, unatoč zabrani.

U priopćenju od 18. rujna, Ured šerifa okruga Cloud izvijestio je da ih je 16. rujna oko 23:25 kontaktirao stanovnik Clay Centera koji je zatražio pomoć u pronalaženju četrnaestogodišnje članice obitelji koja je “navodno pobjegla i bila na zabavi u blizini Aurore u Kansasu”.

Policajac je odgovorio na otvorenu zabavu koju su pohađali srednjoškolci u Aurori. Jaylee je pronađena na kraju, a policajac je pokušao uvjeriti da se vrati kući. Dok je pratio do svog patrolnog vozila, “izvukla je vatreno oružje i ustrijelila se.”

Istražitelji su jasno naveli da “policajac nije izvukao vatreno oružje”, ali nisu otkrili gdje je Jaylee nabavila pištolj kojim se ustrijelila.

U priopćenju se navodi da je zamjenik surađivao s vatrogascem koji nije bio na dužnosti kako bi joj pokušali spasiti život, ali je ubrzo nakon ponoći proglašena mrtvom na mjestu nesreće.

Tinejdžerica je godinama bila žrtva zlostavljanja

Roditelji tinejdžerice tvrde da je godinama bila žrtva maltretiranja dok je pohađala škole u okrugu Clay Unified School District, počevši od sedmog razreda. Međutim, nisu dobili pomoć od školskih dužnosnika.

Jayleenin otac, Jeb Chillson, bivši djelatnik hitne pomoći, izjavio je za Daily Mail da je njegova kći napustila obiteljsku kuću nakon što joj je zabranjeno sudjelovanje u zabavi. Rekao je da je pomagao policiji u potrazi za kćerkom kada je čuo pucanj.

Roditelji su je na kraju povukli iz javnih škola i počeli je školovati kod kuće. Za novu školsku godinu Jaylee se upisala u online akademiju, ali su roditelji rekli da su je i tamo zlostavljali. Izrazili su frustraciju zbog neprijateljskog ponašanja prema njihovoj kćeri.

U svojim javnim reakcijama na smrt kćeri, majka Jaylee, Stacie Chillson, opisala ju je kao svijetlu dušu. Izrazila je tugu i bijes prema onima koji su doprinijeli njezinom slomu te je pozvala na borbu protiv društvenih pritisaka i uznemiravanja koji utječu na mlade ljude.

NAJNOVIJE!