Tri austrijska nogometaša izbačena iz reprezentacije zbog ‘homofobnih’ poruka

Austrijski izbornik izbacio je nogometaše s popisa reprezentacije zbog 'homofobnih' poruka koje su navodno uzvikivali.

Ralf Rangnick, izbornik austrijske nogometne reprezentacije, izbacio je s popisa igrača za sljedeću reprezentativnu akciju trojicu nogometaša bečkog Rapida zbog, kako tvrdi, ‘homofobnih’ ispada.

U pitanju su igrači Guido Burgstaller, vezni igrač Marco Gruell i vratar Niklas Hedl. Navodno su uzvikivali ‘homofobne’ poruke.

“Takve poruke sigurno neću tolerirati dok god sam izbornik. Od ranije to svi igrači vrlo dobro znaju, a njih su trojica pokazala ono protiv čega se upravo svi zajedno borimo”, rekao je njemački strateg koji je prije posla u Austriji radio u Schalkeu, Hoffenheimu, Leipzigu i Manchester Unitedu.

Ali ipak nisu prekriženi za potencijalni odlazak na Europsko prvenstvo tijekom lipnja i srpnja u Njemačkoj.

Tamo se Austrija nalazi u teškoj skupini D zajedno s Francuskom, Nizozemskom i još jednom reprezentacijom koja mora proći dodatne kvalifikacije.

LGBTQ agenda očito sve više mjesta nalazi i u nogometu. Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru se, podsjećamo, osam reprezentacija usprotivilo odluci FIFA-e da se na utakmicama SP-a zabrani nošenje kapetanske vrpce duginih boja, kojom se promovira LGBT.

One koje su htjele da se nosi vrpca duginih boja su nogometne sile poput Njemačke, Nizozemske, Švicarske, Engleske, Danske, Walesa, Francuske i Belgije.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!