Tri maloljetnice nasmrt pretukle invalida: Čeka ih suđenje

Tri maloljetne djevojke navodno su snimljene kako izvode ono što su detektivi opisali kao stravičan napad i ubojstvo Reggieja Browna.

Na snimci, koja zbog uznemirujućeg sadržaja nije javno prikazana, vidi se kako skupina maloljetnih djevojaka u prolazu juri za 64-godišnjakom s invaliditetom, a potom ga povlači sa žičane ograde dok on očajnički pokušava pobjeći.

Udarali su mu glavu u beton prije nego što su mu povukli hlače do gležnjeva i upotrijebili pojas da ga pretuku, rekli su istražitelji na sudu u petak.

Djevojke su se navodno smijale kada je Brown počeo krvariti iz glave

Brown je pronađen mrtav na ulici malo prije 1 ujutro s jezivim ozljedama koje su dosljedne napadu. Obdukcija je kasnije navela da je uzrok smrti tupi predmet.

Prema policiji, Brown je bio invalid i imao je psihičkih problema. Imao je i metalnu pločicu u glavi i samo dva prsta na svakoj ruci.

“Moj ujak ovo stvarno nije zaslužio”, rekao je Brownov nećak.

“On je godinama poznat u ovoj zajednici, pa je ludo da se ovo dogodilo u mjestu gdje je živio 64 godine. Oni moraju odgovarati!”

Detektiv Harry Singleton posvjedočio je da je muškarac, u ranim 20-ima, započeo napad tako što je uhvatio Browna za struk i bacio ga na zid.

U tom trenutku su prolazile tri djevojke, kada je jedna od njih pitala mladića može li istući čovjeka, na što je on odgovorio potvrdno.

Bila je to 12-godišnja djevojčica koja je povukla Browna s ograde i upotrijebila njegov pojas da ga tuče – cijelo vrijeme snimajući jezivu scenu mobitelom.

Istražitelji su naglasili da djevojke nisu poznavale muškarca kojeg su ubile.

Sudit će im se kao maloljetnicama

Jedna od djevojaka rekla je policiji da dvije djevojke nisu htjele pretući Browna, već ih je na to natjerao stranac koji im je navodno prijetio s pištoljem za pojasom.

Navodne ubojice bile su u bijegu do četvrtka, kada je jedna od 13-godišnjih djevojčica privedena.

Te noći, oko 4 sata ujutro, 12-godišnja djevojčica upucana je u svom stanu. Pogođena je u nogu i odmah je prevezena u bolnicu s ozljedama koje nisu opasne po život.

Kasnije tog dana uhićene su 12-godišnja djevojčica i još jedna 13-godišnja djevojčica.

Nitko od njih nije ranije bio uhićen, ali sve tri imaju dugotrajne probleme s izostajanjem iz škole. Jedna od djevojčica nije pohađala niti jedan dan škole 2024. godine, rekao je sudac.

Sve tri djevojke suočene su s optužbama za ubojstvo drugog stupnja i sudit će im se kao maloljetnicama.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!