Tri pravoslavna monaha ubijena u napadu na manastir u Africi

Tri egipatska monaha pripadnika Koptske pravoslavne crkve smrtno su izbodena nožem u napadu na samostan u Južnoj Africi, a osumnjičeni, 35-godišnji muškarac, uhićen je, priopćila je policija.

Redovnici su ubijeni u utorak u samostanu Svetog Marka Apostola i Svetog Samuela Ispovjednika u Culinanu, gradu istočno od glavnog grada Pretorije.

Četvrta osoba pretučena je željeznom šipkom prije nego što je pobjegla i sakrila se u sobi u samostanu, rekla je policija, prenosi AP.

Policija nije objavila ime niti druge detalje osumnjičenika , a on bi se sutra trebao pojaviti na sudu. Motiv napada trenutno je nejasan, a čini se da ništa nije ukradeno iz samostana, rekao je u izjavi glasnogovornik policije pukovnik Dimakatso Nevhuhulvi, dodajući da policija traga za još osumnjičenih.

Smrtonosni napadi na crkve i druge bogomolje u Južnoj Africi su rijetki.

Koptska pravoslavna crkva ima sjedište u Egiptu i biskupije u nekoliko zemalja. To je jedna od najstarijih kršćanskih zajednica na svijetu i bila je meta smrtonosnih napada islamskih militanata u Egiptu i drugdje.

Napadi u Egiptu nedavno su utihnuli zbog povećane sigurnosti oko kršćanskih bogomolja u toj većinski muslimanskoj zemlji.

Koptska pravoslavna crkva Južne Afrike rekla je da su redovnici bili žrtve “zločinačkog napada” koji je rezultirao njihovim “mučeništvom”.

NAJNOVIJE!