Ako prepoznate porijeklo ovih predmeta, nazovite policiju: Troje djece spašeno iz kandži seksualnih predatora

Troje djece spašeno je iz kandži seksualnih predatora u velikoj međunarodnoj akciji Europola i Interpola. U akciji je sudjelovalo 26 zemalja, većinom iz Europe.

Kako je izvijestio Europol, uhićena su dvojica osumnjičenih za seksualno zlostavljanje djece, no nije objavljeno u kojim zemljama su ti slučajevi otkriveni.

Europol je ponovno apelirao na građane da im pomognu u prepoznavanju porijekla pojedinih predmeta s fotografija do kojih su došli, kako bi se ušlo u trag zlostavljačima djece.

Fotografije tih predmeta možete vidjeti ovdje.

“Nadamo se da će netko prepoznati detalj koji će pomoći da se suzi lokacija žrtve. Nijedan trag nije premalen”, poručili su iz Europola.

Iz te agencije podsjetili su da od 2014. godine redovito okupljaju stručnjake za identifikaciju žrtava iz cijelog svijeta.

“Usredotočiti se na neriješene slučajeve seksualnog zlostavljanja djece. Više od 695 djece je zaštićeno, a 228 prijestupnika je uhićeno kao rezultat operacija temeljenih na Europolovoj radnoj skupini za identifikaciju žrtava (VIDTF)”, stoji u priopćenju.

NAJNOVIJE!