U Americi se pojavili jumbo plakati: “Božji plan uključuje pobačaj”

“Jako smo ponosni na ove jumbo plakate. Ako ih vidite na I-55, slikajte i javite nam. Sretno svima koji danas pobace!”

Diljem Sjedinjenih Američkih Država su se pojavili jumbo plakati koji brane pobačaj, a na nekima od njih stoji natpis “Božji plan uključuje pobačaj”.

Ljevičarska aktivistička skupina “Shout Your Abortion” (“Razglasi svoj pobačaj”) postavila je šest jumbo plakata na Interstate 55 (međudržavnu cestu) koja se proteže kroz pet pro-life saveznih država. Put vodi do Illinoisa koji je pro-choice i gdje je pobačaj zaštićen.

Jumbo plakati na kojima velikim slovima piše: “Božji plan uključuje pobačaj” i “Pobačaj je u redu. Voljeni ste” postavljeni su na rutu koja vodi prema Illinoisu, državi koja jako podržava pobačaj.

Ta cesta prolazi kroz pet država gdje je “pobačaj zabranjen u gotovo svim okolnostima”: Louisiana, Mississippi, Tennessee, Arkansas, Missouri.

“Interstate 55 prevozi desetine tisuća osoba koje traže pobačaj iz južnih država u Illinois, gdje je pobačaj legalan. I-55 prekriven je užasnim, sramotnim reklamnim panoima. @ShoutYrAbortion postavio je 6 dobrih, kako bi pokazao ljubav i potvrdu onima koji putuju”, napisala je izvršna direktorica Shout Your Abortion Amelia Bonow na svom X profilu.

“Jako smo ponosni na ove jumbo plakate. Ako ih vidite na I-55, slikajte i javite nam. Sretno svima koji danas pobace!”, objavljeno je na X-u skupine “Shout Your Abortion”.

Bonow je za The Washington Post rekla kako je “stvarno dobar osjećaj pomisliti da smo nekome mogli samo malo olakšati iskustvo”, prenosi Daily Wire.

NAJNOVIJE!