U Francuskoj uhićeno 40 članova joga pokreta zbog bludnih radnji

U velikoj akciji protiv kontroverznog međunarodnog joga pokreta i njegovog gurua Gregoriana Bivolara (71) u utorak je u Francuskoj uhićeno više od 40 osoba za koje se sumnja da su dio te sekte.

Sada polako isplivaju na površinu detalji o tome što se događalo unutar pokreta i na što su sudionici bili prisiljeni.

Pokret čiji je osnivač Gregorian postoji od 1990. u Rumunjskoj, a od 1995. Bivolaru je “mentor mise”. Inače, pokret je preimenovan u Atman, kada se počeo širiti izvan Rumunjske.

Učenje ove škole usmjereno je na hinduističku tradiciju, posebice na tantra jogu, što znači da se duhovnost budi kroz seksualnost. Kako doznaje BFMTV, riječ je o jogi obogaćenoj eneagramom (sustavom za otkrivanje osobnosti i boljeg upoznavanja sebe), parapsihologijom i astrologijom.

Organizacija Atman osnovana je s ciljem “uvjetovanja žrtava da prihvate seksualne odnose kroz tehnike mentalne manipulacije s ciljem uklanjanja svake ideje o pristanku”.

Motivirali su žene da “prihvate seksualne odnose s vođom skupine i upuste se u pornografske aktivnosti za koje su bile plaćene u Francuskoj i inozemstvu”.

“Snimali su me golu i snimali. Nije bilo govora o ne, to vas odmah isključuje iz kampa, što se dogodilo jednoj djevojci”, rekla je žrtva sekte.

Središnji ured za suzbijanje nasilja nad osobama i Odjel pravosudne policije nadležan za istragu zaprimili su tri prijave žena koje su zatvorene unutar organizacije i prisiljene na seksualne aktivnosti.

Slučaj se pročuo u ljeto 2022. godine, kada je Liga za zaštitu ljudskih prava podnijela prijavu protiv Miše pozivajući se na svjedočenje 12 bivših članova. Istraga je započela u srpnju 2023.

Ovo nije prvi put da se organizacija Atman našla na meti istrage. U Italiji je 2012. firentinska policija pokrenula istragu zbog sumnje da se unutar mise vrše seksualni odnosi.

VIDI OVO: 6 razloga zašto je joga opasna za kršćane

Tko je balkanski guru?

Gregorian Bivolaru, koji slovi za vođu sekte, poznat je kao “guru” iz Rumunjske.

Godinama ga traži Europol, a tereti ga se za devet kaznenih djela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, počinjenih u Francuskoj i Finskoj između 2006. i 2013. godine.

Za njim je prije šest godina raspisana međunarodna tjeralica na zahtjev Finske. Tražili su ga u Sibinju, ali nije pronađen u svojoj kući. Vjeruje se da je te godine napustio Rumunjsku i nije poznato je li od tada ponovno ušao u zemlju.

Inače, Bivolaru je prije šest godina pušten iz zatvora na Bistrici na uvjetni otpust nakon što je odslužio godinu i dva mjeseca kazne od šest godina zatvora. Osuđen je 2013. zbog spolnog odnosa s maloljetnicom i poslan je u zatvor u srpnju 2016. nakon što je uhvaćen u Francuskoj i izručen Rumunjskoj.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!