Ubijeni otac tijelo štit
Snimka zaslona: YouTube

Ubijeni otac Kevin McCarthy je upotrijebio svoje tijelo kako štit kako bi zaštitio svog sina od smrti. Dječakova tragična priča dirnula je mnoga srca.

Kevin McCarthy, otac ubijen u SAD-u na paradi u Highland Parku 4. srpnja, podnio je najveću žrtvu kako bi spasio svog 2-godišnjeg sina. Kad su na događaju odjeknuli pucnji, Kevin je vlastitim tijelom zaštitio svoje dijete od pucnjave.

Parada u Highland Parku, Ohio, namijenjena proslavi američkog rođendana brzo se pretvorila u mjesto terora kada je naoružani muškarac počeo pucati u gomilu s krova obližnje tvrtke. Od sedam ljudi koji su tog dana izgubili život, dvoje su bili muž i žena, Irina i Kevin McCarthy.

Poput mnogih toga dana, Irina i Kevin prisustvovali su paradi kao obitelj. S njima je bio njihov dvogodišnji sin Aiden McCarthy, zajedno s Kevinovom majkom Margo McCarthy. I nažalost, proslava parade u Highland Parku 4. srpnja postala je tragična.

Tata je ubijen štiteći svog 2-godišnjeg sina

Bilo je malo vremena za reakciju nakon što je počela pucnjava. Ali Kevin McCarthy učinio je ono što bi svaki roditelj želio učiniti u ovakvoj situaciji. Posljednje trenutke proveo je štiteći svog dvogodišnjeg sina Aidena.

Tata je ubijen štiteći svoje dijete od pucnjave koja se odvijala dolje oko njih. Aiden je krenuo u naručje svoje bake. Ali kada je metak pogodio u vrat i uho, dvogodišnjak je završio u štitu svog oca.

“Ispod tijela je imao Aidena kad je upucan”, objasnio je Michael Levberg, svekar Kevina McCarthyja.

»Siguran sam da je Bog pazio na njega. Gospodin je spasio Aidena i spasio Margo”, rekao je Margin rođak, Montgomery Kersten.

Ispaljeni hici pogodili su i Kevina i njegovu suprugu Irinu. Dok je Margo preživio ozljede, Aidenovi roditelji nisu. Policija je kasnije pronašla dječaka kako luta okolo nakon masakra potpuno sam. A dječakova tragična priča dirnula je mnoga srca.

Podrška za 2-godišnje siroče čiji je otac ubijen štiteći ga

U samo nešto više od jednog dana, za dječaka bez roditelja je prikupljeno gotovo 3 milijuna dolara donacija. I premda novac neće vratiti Aidenove roditelje, on i njegovi voljeni doživljavaju Kristovu ljubav kroz izljev podrške.

“Zajednica North Shore okupila se kako bi pomogla dječaku o kojem nismo ništa znali”, napisala je Irina Colon, organizatorica prikupljanja sredstava i jedna od junaka koji su se brinuli za Aidena tijekom tragedije. “Odveli smo ga na sigurno pod tragičnim okolnostima, zajedno smo pronašli njegovu baku i djeda te molili za sigurnost njegove obitelji.”

Suočeni s besmislenim tragedijama poput ovih, lako se osjećati kao da je zlo pobijedilo. Ali vidimo kako se ljubav i podrška bore protiv tame. Podsjeća nas da bez obzira koliko loše stvari izgledaju, samo će Bog pobijediti.

Molimo vas da u svojim molitvama podržite Aidena McCarthyja, njegovu obitelj i sve one koji su bili pogođeni masakrom parade u Highland Parku 4. srpnja.