Ubijeni otac je upotrijebio svoje tijelo kao štit kako bi zaštitio svog sina (2)

Ubijeni otac Kevin McCarthy je upotrijebio svoje tijelo kako štit kako bi zaštitio svog sina od smrti. Dječakova tragična priča dirnula je mnoga srca.

Kevin McCarthy, otac ubijen u SAD-u na paradi u Highland Parku 4. srpnja, podnio je najveću žrtvu kako bi spasio svog 2-godišnjeg sina. Kad su na događaju odjeknuli pucnji, Kevin je vlastitim tijelom zaštitio svoje dijete od pucnjave.

Parada u Highland Parku, Ohio, namijenjena proslavi američkog rođendana brzo se pretvorila u mjesto terora kada je naoružani muškarac počeo pucati u gomilu s krova obližnje tvrtke. Od sedam ljudi koji su tog dana izgubili život, dvoje su bili muž i žena, Irina i Kevin McCarthy.

Poput mnogih toga dana, Irina i Kevin prisustvovali su paradi kao obitelj. S njima je bio njihov dvogodišnji sin Aiden McCarthy, zajedno s Kevinovom majkom Margo McCarthy. I nažalost, proslava parade u Highland Parku 4. srpnja postala je tragična.

Tata je ubijen štiteći svog 2-godišnjeg sina

Bilo je malo vremena za reakciju nakon što je počela pucnjava. Ali Kevin McCarthy učinio je ono što bi svaki roditelj želio učiniti u ovakvoj situaciji. Posljednje trenutke proveo je štiteći svog dvogodišnjeg sina Aidena.

Tata je ubijen štiteći svoje dijete od pucnjave koja se odvijala dolje oko njih. Aiden je krenuo u naručje svoje bake. Ali kada je metak pogodio u vrat i uho, dvogodišnjak je završio u štitu svog oca.

“Ispod tijela je imao Aidena kad je upucan”, objasnio je Michael Levberg, svekar Kevina McCarthyja.

»Siguran sam da je Bog pazio na njega. Gospodin je spasio Aidena i spasio Margo”, rekao je Margin rođak, Montgomery Kersten.

Ispaljeni hici pogodili su i Kevina i njegovu suprugu Irinu. Dok je Margo preživio ozljede, Aidenovi roditelji nisu. Policija je kasnije pronašla dječaka kako luta okolo nakon masakra potpuno sam. A dječakova tragična priča dirnula je mnoga srca.

Podrška za 2-godišnje siroče čiji je otac ubijen štiteći ga

U samo nešto više od jednog dana, za dječaka bez roditelja je prikupljeno gotovo 3 milijuna dolara donacija. I premda novac neće vratiti Aidenove roditelje, on i njegovi voljeni doživljavaju Kristovu ljubav kroz izljev podrške.

“Zajednica North Shore okupila se kako bi pomogla dječaku o kojem nismo ništa znali”, napisala je Irina Colon, organizatorica prikupljanja sredstava i jedna od junaka koji su se brinuli za Aidena tijekom tragedije. “Odveli smo ga na sigurno pod tragičnim okolnostima, zajedno smo pronašli njegovu baku i djeda te molili za sigurnost njegove obitelji.”

Suočeni s besmislenim tragedijama poput ovih, lako se osjećati kao da je zlo pobijedilo. Ali vidimo kako se ljubav i podrška bore protiv tame. Podsjeća nas da bez obzira koliko loše stvari izgledaju, samo će Bog pobijediti.

Molimo vas da u svojim molitvama podržite Aidena McCarthyja, njegovu obitelj i sve one koji su bili pogođeni masakrom parade u Highland Parku 4. srpnja.

NAJNOVIJE!