Učenica koja je poslana kući jer je nosila majicu s natpisom “homoseksualnost je grijeh” je pobijedila u pravnoj bitki

Prošlo je više od tri godine nakon što je učenica poslana kući iz škole jer je nosila majicu na kojoj je pisalo da je “homoseksualnost grijeh”.

Obiteljska parnica protiv školskog okruga došla je svome kraju jer je sada odrasla bivša učenica dobila naknadu kao dio nagodbe.

U sporazumu o nagodbi postignutom u studenom, Odbor za obrazovanje okruga Overton u Tennesseeju pristao je platiti 101 dolar Brielle Penkoski tri godine nakon što je poslana kući iz državne srednje škole Livingston Academy jer je nosila majicu.

Školski odbor također će platiti troškove odvjetnika tužitelja. Penkosk koja je bila maloljetna kad je tužba prvi put podignuta 2020., kći je uličnog propovjednika Richa Penkoskog, koji vodi online službu Ratnici za Krista.

Dok je Rich Penkoski isprva bio tužitelj u slučaju, koji je pokrenut na Okružnom sudu SAD-a za Srednji okrug Tennesseeja, izbačen je iz slučaja nakon što je njegova kći napunila 18 godina.

Iako je Brielle Penkoski primila isplatu kao dio nagodbe, razvoj događaja dolazi “bez priznanja nedjela od strane bilo koje strane, agenata ili zaposlenika.”

U izjavi za The Christian Post, Rich Penkoski rekao je da se osjeća opravdanim, rekavši da je uobičajeno da strana koja se odluči na nagodbu ne prizna nedjelo na papiru.

“Mnogi ljudi to ne razumiju, ali kada je riječ o tužbama za građanska prava… postoji percepcija da smo nekako plaćeni puno novca za te stvari. No, to nije istina”, rekao je.

“Ali Brielle je dobila 100 dolara, što je puno, puno više nego što smo mislili da će se izvući iz ovoga”, dodao je. “Drugi dio ovoga je da je svim učiteljima, barem od 2020., rečeno da počnu pohađati tečajeve Prvog amandmana, to je bila jedna od stvari na kojoj sam inzistirao, da želim da pohađaju tečajeve Prvog amandmana.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!