Učenik (16) isključen iz škole jer je nosio majicu ‘Postoje samo dva spola’

Tinejdžer je na nekoliko dana bio isključen iz svoje srednje škole u Ontariju jer je nosio majicu s natpisom “Postoje samo dva spola.”

Malachy O’Kane (16) suspendiran je 18. travnja, drugog dana kada je odlučio nositi svoju majicu u obrazovnom centru Granite Ridge u Sharbot Lakeu, selu blizu Kingstona, Ontario. Bio je isključen iz škole na šest dana, počevši od petka 19. travnja.

“To se smatra govorom mržnje”

Malachyju je prvi put rekao da skine majicu zamjenik ravnatelja, Wojtek Czermak, 17. travnja. Malachy je za LifeSiteNews izjavio: “Rekao je: ‘Ne možeš to nositi.’ A ja sam rekao: ‘Zašto?’ On je rekao: ‘To se smatra govorom mržnje’.”

Prema tinejdžeru, škola, koja služi djeci od vrtića do 12. razreda, na svojim zidovima prikazuje ideopolitičke poruke, uključujući LGBT slike i slike crnačkog života.

Malachyjeva majka Kate O’Kane rekla je za LifeSiteNews da je znala da će Malachy naići na otpor kada je išao u školu u svojoj majici s natpisom. Zapravo, taj je otpor dolazio od osoblja. Malachy je za LifeSiteNews rekao da su mu mnogi učenici, kad je stigao u školu, dali “peticu” i rekli da se slažu s njim, ali su naglas nagađali da će biti suspendiran.

Kate je čvrsto stala iza svog sina, rekavši Czermaku da mladić ima “slobodu izražavanja svojih uvjerenja”.

“Rekla sam: da se pojavio noseći zastavu duginih boja, govoreći da je spol nebinaran, bio bi slavljen. Ali on nosi ovu izreku da postoje samo dva spola, tiho prosvjedujući … i zato je ušutkan.”

NAJNOVIJE!