NaslovnicaVijestiUčiteljica pod istragom jer je rekla svojim učenicima da ošamare sedmogodišnjeg muslimana

Učiteljica pod istragom jer je rekla svojim učenicima da ošamare sedmogodišnjeg muslimana

Skupine za ljudska prava upozorile su da su se zločini iz mržnje i nasilje protiv kršćanske i muslimanske manjine u Indiji povećali.

Indijska policija istražuje video na kojem učiteljica govori svojim učenicima da ošamare sedmogodišnjeg muslimana iz razreda.

Dječaka su uplakanog snimili dok ga šamaraju, navodno jer je krivo napravio zadatak. Video je postao viralan na društvenim mrežama i izazvao opće zgražanje i osude, prenosi BBC.

Vođa indijske oporbe Rahul Gandhi okrivio je vladu za raspirivanje vjerske netrpeljivosti. Incident se dogodio u četvrtak u privatnoj školi u sjevernoj državi Uttar Pradesh.

“Zašto ga udarate tako lagano? Udarite ga jako”, čuje se kako učiteljica govori djeci dok dječak stoji i plače.

“Počnite ga udarati po struku… Lice mu postaje crveno, umjesto toga udarite ga po struku”, dodala je.

Vlasti u Indiji potvrdile su da je snimka stvarna i rekle da će poduzeti mjere. Žrtvin otac prijavio je incident policiji u okrugu Muzaffarnagar i odveo dječaka iz škole.

Skupine za ljudska prava upozorile su da su se zločini iz mržnje i nasilje protiv kršćanske i muslimanske manjine u Indiji povećali otkako je premijer Narendra Modi preuzeo dužnost 2014.

Pokrajinom Uttar Pradeshom upravlja njegova hinduistička nacionalistička stranka Bharatiya Janata (BJP) od 2017., dodala je britanska televizijska kuća.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare