NaslovnicaVijestiUkrajina ismijana jer je angažirala transrodnog Amerikanca kao vojnog glasnogovornika

Ukrajina ismijana jer je angažirala transrodnog Amerikanca kao vojnog glasnogovornika

Usred svog krvavog sukoba s Rusijom, Ukrajina je ismijana zbog svoje odluke da angažira transrodnog Amerikanca kao vojnog glasnogovornika koji govori engleski za tu ugroženu zemlju.

Michael “Sarah” Ashton-Cirillo, 46, ljevičarski aktivist rođen na Floridi, postao je glasnogovornik Teritorijalnih obrambenih snaga Ukrajine ranije ovog mjeseca, prema Kyiv Postu.

Već je izazvao bijes zbog kratkog videa objavljenog na društvenim mrežama. Rekao je da je jedna od osnovnih razlika između Ukrajinaca i Rusa to što smo “mi ljudi, a oni definitivno nisu”.

Transrodni muškarac, koji je 2018. počeo uzimati hormone za promjenu spola, a kasnije se podvrgnuo operaciji, prethodno je bio oženjen ženom i ima sina.

Dospio je na naslovnice 2021. jer se pretvarao da je Trumpov pristaša kako bi izvijestio o navodnom “ekstremizmu” među konzervativcima.

Prošle godine je otputovao u Ukrajinu

Godine 2022. otputovao je u Ukrajinu kako bi izvijestio o tekućem sukobu s Rusijom s primarnim fokusom na ljude koji se identificiraju kao “LGBT” te je kasnije te godine postao borbeni bolničar za ukrajinske kopnene snage.

U kolovozu je postao glasnogovornik Ukrajinskih obrambenih snaga. U Ukrajini se kritika Ashton-Cirillo smatra “izljevom mržnje”, a javni dužnosnici branili su otvorenog “transrodnog” Amerikanca od ruganja iz Rusije.

“Ruski propagandisti opsjednuti su glasnogovornicom ukrajinskih Teritorijalnih obrambenih snaga Ukrajine, Sarah Ashton-Cirillo, zbog njezine transrodnosti”, tvrdi Kyiv Post.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare