Užas u Americi: Postavili kip Sotone pored prikaza Isusovog rođenja

Kip Sotone zaogrnut crvenim plaštem i okružen svijećama je u Iowi u SAD-u postavljen pored prikaza Isusovog rođenja.

Privremeni kip, koji prikazuje figuru s glavom jarca veću od prirodne veličine, zaogrnut crvenom i crnom bojom i okružen svijećama, postavljen je na zahtjev Sotonističkog hrama u Iowi (TST) uz nekoliko vjerskih blagdanskih prikaza u zgradi glavnog grada Iowe u SAD-u.

Prema Forbesu, ovogodišnji blagdanski prikaz glavnog grada Iowe također uključuje božićno drvce, scenu rođenja i blagdanski transparent druge ateističke skupine. Lokalna novinska postaja KCCI Des Moines izvijestila je da će izložba ostati u glavnom gradu do 15. prosinca.

Od svog predstavljanja, TST postava je izazvala bijes kao i pozive na molitvu.

Guvernerka Iowe Kim Reynolds nazvala je prikaz “apsolutno nepoželjnim” i potaknula “sve vjernike” da joj se pridruže u “molitvi nad Kapitolom i prepoznavanju Jaslice koje će biti izložene — pravi razlog sezone.”

Ismijavanje vjere

Andrea Picciotti-Bayer, pravni analitičar rekla je za CNA da prikaz postavljen na zahtjev istaknute ateističke skupine nije vjerski izraz, već ismijavanje vjere, jer kako objašnjava Bayer, “Prvi admandan štiti pravo iskazivanje vjere, međutim u ovom slučaju radi se o ateističkoj organizaciji koja tvrdi da ne vjeruju u postojanje sotone, stoga postavljanje kipa sotone nije iskaz vjere već ismijavanje i potkopavanje strukture američkog društva.”

Prvi amandman “apsolutno” “ne štiti ovu vrstu uvredljivog i nereligioznog prikaza”, naglasila je.

Na svojoj web stranici, Organizacija pod nazivom Hram Sotone navodi da ne štuje Sotonu, niti vjeruje u postojanje đavla ili bilo koje nadnaravne sile ili moći. Grupa na svojoj web stranici kaže da vjeruje u “razum, empatiju, [i] potragu za znanjem” itd. Međutim, već godinama pod krinkom ateizma promoviraju čisti sotonizam a prodiru i u osnovne škole s istoimenim predmetom. Idu toliko daleko da abortus – ubijanje nerođenih nazivaju ‘vjerskim pravom’ na ritual.

NAJNOVIJE!