Užas u Sloveniji: Dijete ostavljeno u užarenom automobilu je preminulo, nije mu bilo spasa

Iako su prolaznici brzo reagirali i pružili prvu pomoć, nažalost, djetetu nije bilo spasa te je preminulo na mjestu događaja.

Danas (utorak) oko 13 sati, naselje Sv. Lovrenc u općini Prebold bilo je poprište stravične tragedije koju je objavila Slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje.

Vatrogasci su se morali suočiti s užasnom situacijom kada su izvukli dijete iz zaključane kabine automobila koji je bio izložen jakom suncu.

Iako su prolaznici brzo reagirali i pružili prvu pomoć, nažalost, djetetu nije bilo spasa te je preminulo na mjestu događaja.

Povodom ove tragične situacije, Nacionalni institut za javno zdravlje Slovenije je ponovno izdao važne smjernice koje su od presudne važnosti za sve.

Slijede savjeti koji su primjenjivi u svim situacijama: nikada ne ostavljajte djecu u parkiranom automobilu! Visoke temperature mogu imati smrtonosne posljedice. Bez obzira na to, ne smije se nikoga ostavljati ni na trenutak u zatvorenom automobilu koji je parkiran.

Također, djeca se nikada ne bi trebala igrati u automobilu, stoga je važno da ključeve i daljinske upravljače držite na sigurnom mjestu. Prije napuštanja vozila, uvijek provjerite stražnja vrata i osigurajte se da nema djece unutra.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!