Velečasni James Martin blagoslovio istospolni par

Prije nekoliko dana katolički svećenik James Martin blagoslovio je istospolni par i pokazao kako bi trebao izgledati takav blagoslov.

Dan nakon što je Vatikanski doktrinarni ured u ponedjeljak (18. prosinca) objavio da svećenici mogu slobodno blagoslivljati istospolne parove, Jason Steidl Jack i njegov suprug Damian pojavili su se na web stranici The New York Timesa primajući blagoslov od velečasnoga Jamesa Martina, isusovačkog svećenika i istaknutog zagovornika LGBTQ katolika.

Uslijedila je lavina dobrih želja

“Mog supruga Damiana i mene blagoslovio je velečasni James Martin ranije ovog tjedna. Samo dan nakon što je Vatikan objavio da svećenici mogu ponuditi “dar blagoslova koji teče iz Srca Kristova kroz njegovu Crkvu”, potražili smo oca Martina, koji je prijatelj, mentor, saveznik i župnik. New York Times je bio tu da uhvati trenutak.

U podzemnoj željeznici do njegove rezidencije na Manhattanu pročitao sam Postanak 32, 22-32, priču o Jakovu koji se hrva s Božjim glasnikom. U ovoj priči, Jakovljeva borba trajala je cijelu noć. Kao gay katolik, odradio sam svoj dio hrvanja s Bogom i crkvom. Kao i Jakov, nosim ozljede iz susreta, ali nastavljam borbu. Neću pustiti Boga dok ne dobijem blagoslov.

Prije dvije godine, moj suprug i ja bili smo blagoslovljeni da se vjenčamo u Judson Memorial Church, progresivnoj protestantskoj zajednici na Manhattanu, od strane prijatelja koji je protestantski svećenik”, prenosi Outreach.

PROČITAJTE: Katolički svećenik kaže da u Crkvi ima puno čednih homoseksualnih svećenika

Komentirajući blagoslov od svećenika, Jason je rekao: “Reakcije na društvenim mrežama bile su jednako velike, ako ne i veće od našeg stvarnog vjenčanja”, navodeći da blagoslov koji su on i njegov suprug primili od vlč. Martina nije jednak kao istospolno vjenčanje, što je crkvena deklaracija o blagoslovima jasno isključila.

Dok je na društvenim mrežama izbio val pozitivnih komentara, telefonskih poziva i poruka, nekoliko parova koji su kontaktirali Jasona odmah je izrazilo zanimanje da i sami dobiju blagoslov.

“Čini se da smo to samo mi za sada,” rekao je Jason, dodajući: “Imam osjećaj da nećemo vidjeti puno javnih blagoslova kao što je naš.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!